Preview: Newcastle – Man.City

Oppdatert: 24. December 2010

For første gang på ni år blir det Boxing Day-action på St. James Park. Roberto Mancini og hans kjøpelag kommer på besøk og møter et Newcastle lag som ikke har spilt kamp på to uker.

Lagene møttes tidligere denne sesongen på City of Manchester Stadium. En kamp som huskes for store dommertabber og en fatal handling fra Nigel de Jong. Som alle vet ble Hatem Ben Arfa sendt i bakken av en takling som kun utføres av dårlige, usympatiske og idiotiske fotballspillere. Ikke har det kommet noen offentlig unnskyldning fra spilleren som ble suspendert fra en landslagstropp etter hendelsen. Dette sier det meste om hvor lavt Nigel de Jong står foran dette oppgjøret. La oss håpe han får en fryktelig velkomst fra tribunene på St. James Park søndag ettermiddag.

Pardews andre oppgave

Forrige Premier League runde ble kraftig rammet av uvær, i form av 3-15cm snø. Dette førte til at hele syv av ti oppgjør måtte utsettes til etter nyttår. Det betyr også at Alan Pardew har fått to uker på treningsfeltet med sitt nye lag, og han står

Nile Ranger håper på å få sin første kamp fra start i Premier League mot Manchester City.

nå foran sin andre hjemmekamp på St. James Park. Ikke bare har det vært gode nyheter om Hatem Ben Arfa sin skadesituasjon denne uken. Også Dan Gosling er på vei tilbake og kan være klar for spill om en måneds tid. Shola Ameobi var skadd forrige helg, og det var meningen at Nile Ranger skulle få sin første Premier League kamp fra start. Dermed var nok skuffelsen over at kampen ble avlyst ekstra stor for Ranger, som nok likevel har en god muligheten til å få en ny sjanse mot City da Ameobi også denne uken har slitt med skade. På skadelisten står også Ryan Taylor, i tillegg til Ben Arfa og Gosling.

Tittelutfordrere, men ingen glede

Manchester City har over de tre siste årene utviklet seg til å bli et meget godt fotballag. Ihvertfall har de mange gode fotballspillere, og den dagen de får samspillet til å fungere vil de være med å kjempe om å vinne hver eneste turnering de deltar i. Likevel virker det som om laget har en lang vei å gå, og at spillerene simpelthen ikke spiller på lag. Denne sesongen har vært preget av krangling mellom enkeltspillere, en egoistisk bråkmaker med uendelig tillitt som kaptein, spillere som overhodet ikke jubler for scoringer, og utenomsportslige problemer i mange varianter. Hvor lenge denne boblen holder før den sprekker over Manchester er ikke godt å si. Hadde man imidlertid fått disse spillerene til å fungere sammen, så kunne Newcastle sannsynligvis bare glemme å ta med seg poeng hjem på Søndag. Sånn er det imidlertid ikke. På en dårlig dag er Manchester City veldig dårlig, og arbeidsmoralen som kjennetegner Manchester United og andre storlag finnes ikke. Derfor er dette en veldig god mulighet for Newcastle til å få med seg poeng. Hos Man.City er det kun Emmanuel Adebayoor som sliter med skade, mens Kolo Toure må stå over denne etter sitt røde kort mot Everton tidligere denne uken.

Boxing Day preget av nedturer for Toon fans

Hvordan FA har klart å overse et av Englands største publikumsmagneter på Boxing Day åtte år på rad er en gåte, og følgelig har statistikken vært laber på fotballens festdag i England for normalt bortesvake Newcastle. De fire siste Boxing Day kampene i Premier League sammenheng endte med tap for Newcastle, og man må helt tilbake til julen 2001 da vi sist gang hadde hjemmekamp for å vinne forrige seier. Det var mot våre naboer fra Middlesbrough som ble sendt hjem med 3-0 tap. Forrige gang City besøkte St. James Park var høsten 2008 og kampen endte 2-2 etter at Newcastle måtte spille store deler av kampen med 10 mann. Sist gang Newcastle vant hjemme på St. James Park mot Man.City var høsten 2005 hvor Michael Owen scoret kampens eneste mål.

Watch out for

– Kevin Nolan. Scorer vanvittig mye mål på hjemmebane, og er en mann for store anledninger. Nå er det Boxing Day!
– Carlos Tevez. Man kan si hva man vil om denne mannen, men han er en vanvittig god fotballspiller og en trussel hver gang han entrer gresset.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Barton, Nolan, Tiote, Jonas; Ranger, Carroll

Dommer: Chris Foy

Kampen sendes direkte på Tv2 PL 3.

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login