Preview: Swansea (h)

Oppdatert: 16. December 2011

Newcastle verter Swansea i morgen ettermiddag og har en gyllen mulighet til å komme tilbake på vinnersporet. Det store spørsmålet er om Tiote og Coloccini rekker oppgjøret.

Etter det forventede tapet borte mot City 19. november har det gått nedover med Newcastle. Pardews menn tok riktignok et sterkt poeng på Old Trafford, men utenom det har det endt 0-3 mot Chelsea og 2-4 mot Norwich. Skadene har hopet seg opp og både Coloccini og Taylor sto over på Carrow Road forrige helg. Formsvikten har ført oss ned på 7. plass på tabellen (som du kan se til menyen i høyre).

Colo og Tiote 50/50
Steven Taylor er garantert ute ettersom han trolig blir fraværende ut sesongen. Det samme er både Guthrie, Marveaux og Gosling. Sistnevnte soner sin første av tre kampers karantene. Det Newcastle-fansen krysser fingrene for er imidlertid at kaptein Coloccini og midtbaneanker Cheick Tiote er tilbake fra skade.  Disse skal testes før kampen og det har blitt uttalt at det er 50 prosents sjanse for at hver enkelt starter i morgen. Williamson er også usikker. Fyrtårnet spilte 45 minutter i en reservelagskamp i midtuken etter å ha vært ute i tre måneder.

Vi tror at følgende lag spiller fra start gitt at begge blir klare: Krul – R. Taylor, Coloccini*, Perch, Simpson – Gutierrez, Cabaye, Tiote**, Obertan – Ben Arfa – Ba
* Hvis Colo ikke rekker kampen vil trolig Simpson flyttes inn som stopper, Raylor går over på høyrebacken og Santon starter på høyre.
** Det spekuleres i at Smith eller Abeid er alternativene dersom Tiote ikke regnes som kampfit i morgen.

Overraskelseslag
Swansea ble dømt nord og ned av de fleste ekspertene før sesongstart. Men waliserene har overrasket stort hittil i år. Etter en rufsete start med bare to poeng på fire kamper, har svanene hevet seg og ligger nå midt på tabellen med 17 poeng – fem mer enn Wigan på den øverste nedrykksplassen.

På bortebane har det imidlertid gått dårlig for Swansea. Laget står kun med to poeng på syv oppgjør på fremmed gress, og det er nok en av årsakene til at bookmakerne har satt Newcastle som forholdsvis solide favoritter. Det skal imidlertid nevnes at Arsenal, Chelsea og Manchester City er blant lagene Swansea har møtt på bortebane.

Når det gjelder skader er Angel Rangel og Alan Tate ute.

Skysports tror at Swansea starter med følgende lag:
Vorm, Richards, Williams, Caulker, Taylor, Britton, Gower, Allen, Sinclair, Dyer, Graham.

Lagets største stjerner er utvilsomt lynkjappe Scott Sinclair med fortid i Chelsea, toppscorer Danny Graham og den nederlandske landslagskeeperen Vorm.

Innbyrdes oppgjør
Newcastle har vunnet de tre siste hjemmekampene mot Swansea. Den eneste i nyere tid var i forfjor da lagene møttes i The Championship. Den gang scored Harewood (2) og Løvenkrands målene.  Bortemøtet samme sesong endte imidlertid med tap.

TV-info
Kampen starter klokken 1600 norsk tid og vises direkte på TV2 PL HD1 og på TV2 Sumo for de med nettabonnement. Diskuter oppgjøret i forumet her, og ikke glem å tippe resultat i vår Facebook-konkurranse.

You must be logged in to post a comment Login