Preview: Swansea City

Oppdatert: 09. September 2017

Etter en, for mange, lang landslagspause, er Premier League endelig tilbake! Newcastle drar denne helgen “utenlands” for å møte Swansea, og det med en litt bisarr skadesituasjon.

Swansea

Mange sperret opp øynene da august ble september, og nedrykkskandidaten Swansea hadde stått for en av sjokkovergangene på Deadline Day. Vidunderbarnet Renato Sanches hadde meldt midlertidig overgang fra de tyske mesterne Bayern München, til Swansea City. Ikke den klubben de fleste ville tro at portugiseren skulle spille for et år etter at han vant EM, men slik ble det.
Mye av grunnen til at Sanches havnet i akkurat Swansea, er nok fordi manager Paul Clement lenge har vært en av Carlo Ancelottis mest betrodde menn. Ancelotti, som nå er manager i Bayern, forfremmet Clement til assisterende manager i Chelsea, og tok med seg engelskmannen som assistent i PSG, Real Madrid og Bayern München.
Men også en gammel svane kom tilbake til den walisiske klubben. Wilfried Bony ble kjøpt fra Man City, da Fernando Llorente gikk til Tottenham. En spiller som beveger seg inn i sin beste alder, og som absolutt vet hvor målet står.

Swansea har startet sesongen på brukbart vis. Etter en målløs affære på St. Mary’s mot Southampton, kom det et braktap for formlaget Manchester United på hjemmebane. 4-0 viste resultat-tavla etter 90 minutter, men det kunne ha vært mer.
Deretter kom det en seier borte mot Crystal Palace, hvor Tammy Abraham (som var på god vei til Newcastle i sommer) og Jordan Ayew tegnet seg på scoringslista.
Utrolig nok har Swansea scoret på 66,66% av alle skuddene som har truffet mål (3 skudd), men de treffer bare mål med 12,5% av alle skuddene. Da er det kanskje ikke så rart at Clement hentet tilbake Wilfried Bony?

Skadelisten til waliserne ser ikke så verst ut, men Kyle Bartley, Ki Sung-Yueng (begge kneskader) og Nathan Dyer (akilles) er definitivt ute, og Leon Britton (rygg) er tvilsom.
Jordan Ayew måtte stå over Ghanas midtukekamp med sykdom, og ble avbildet i en seng på sykehuset. Manager Clement sa på fredagens pressekonferanse at det hele så mye mer dramatisk ut enn hva tilfelle faktisk var, og at han er frisk igjen nå, og har trent.

Newcastle United

Skadesituasjonen til Newcastle er ikke noe bedre den, men også vår kjære manager (!) befinner seg på den lista. Rafa Benitez ble operert for en brokk forrige fredag, og er ikke helt frisk igjen enda. Han satte seg i bilen fredag for å kjøre til Newcastle å lede treningen og pressekonferansen, men måtte snu og stå over. Det medisinske personellet på Tyneside har anbefalt han å stå over søndagens kamp, men hvorvidt han hører på dem er en annen sak.
Tilstede eller ikke, vil det være Rafa som setter opp laget og taktikken foran kampen på Liberty Stadium. Det er heller ikke umulig at han har telefonkontakt med noen på benken hvis han må sitte hjemme i Liverpool.
Skadelista inneholder selvsagt spillere også. Venstrebackene Massadio Haidara og Paul Dummet (hamstring) er fortsatt ute, og har nylig fått selskap på behandlingsrommet av vikarierende venstreback Chancel Mbemba (hamstring). Han skadet seg på landslagsoppdrag for DR Kongo, og de første rapportene gikk ut på at han kunne være ute i 3 måneder. Heldigvis mener Newcastle noe annet enn landslagslegen, og det kan bli med kun denne kampen på sidelinjen. Karl Darlow (ankel) er fortsatt tvilsom.
Men det er ikke bare dårlig nytt på skadefronten. DeAndre Yedlin (hamstring) og Florian Lejeune (ankel) er tilbake i trening, og blir mest sannsynlig med på turen over grensa til Wales. En startplass for de to er mer usikkert, men kjærkomne navn i troppen uansett.

Ellers er også Jonjo Shelvey tilgjengelig for Rafa Benitez igjen, etter å ha mistet hodet i åpningskampen. Stemplingen på Dele Alli ga korrekt 3 kamper på tribunen, men de er nå sonet. Så gjenstår det å se om han får fornyet tillit sentralt på midtbanen mot gamleklubben, eller om Merino fortsetter i det gode sporet han har vist for klubb og landslag i det siste.
En annen som også har vist lovende takter både for klubb og landslag, er serberen Aleksandar Mitrovic. Scoret i de to kampene han har spilt for Newcastle denne sesongen, og er i praktslag for Serbia for tiden. Da er det bare fryktelig synd at han også mistet hodet fullstendig, og satte en albue i nakken på West Hams Lanzini i forrige kamp. FA opprettet sak mot spissen, og han sa seg skyldig. Nok en suspensjon på 3 kamper. Det vil faktisk si at på de fire første kampene, har Newcastle i praksis fått 2 røde kort (selv om Mitro ble dømt i ettertid). Når vi har spilt syv kamper, har spillerne våre sonet minst 6 kamper karantene! Slike ting må lukes bort, om man skal overleve i Premier League.

 

Vil Newcastle fortsette poengsankingen etter landslagspausen, eller vil Bony og Sanches løfte Swansea til deres første poeng på hjemmebane? Kampen sendes på TV2 Sport Premium (TV2 Sumo), og kan diskuteres her!

You must be logged in to post a comment Login