Preview: West Ham United

Oppdatert: 26. August 2017

Lørdag tar Newcastle United i mot West Ham United til kamp på St. James’ Park. Mager poengfangst så langt, så her må Rafa Benitez og hans utvalgte prøve å starte poengplukkingen.

3 kamper, 3 tap. Det er fasiten så langt i sesongen. Ting kunne vært veldig annerledes uten to skader og utvisning i første kamp mot Tottenham, men det blir kun hypotetisk.
West Ham gikk videre etter 2-0 borte mot Cheltenham Town i Carabao Cup i midtuken, mens Newcastle som kjent røk ut hjemme mot Forest.

Newcastle United

I midtukens ligacup forventet mange at Newcastle skulle innkassere sin første seier i årets sesong, og snu litt av den negative stemningen som har vært på Tyneside den siste tiden. Slik skulle det ikke gå, og kampen gikk til ekstraomganger. Der trakk Nottingham det lengste strået, og vant 3-2. Og selv om man ikke forventet at man skulle vinne denne turneringen,  var det svært skuffende å ryke ved første mulighet, hjemme mot et Championship-lag.

Mye av fokuset rundt Newcastle United den siste tiden, har dreid seg om overganger. Rafa Benitez har vært klar på at man må kvitte seg med spillere, før noen nye kan komme inn. Og klubben har endelig fått solgt Emmanuel Riviere til Metz i Frankrike, samt at Siem de Jong er på vei tilbake til Ajax. I tillegg prøver klubben å selge Tim Krul, Achraf Lazaar, Jack Colbak og Grant Hanley. Yasin Ben El-Mhanni kan også forsvinne, hvis han ønsker. Leicester skal visstnok være interessert.

Med mange potensielle utgående overganger, kommer det naturlig nok noen inn også. Inters Stevan Jovetic har angivelig avslått Newcastle tidligere i vinduet, men skal være mer på glid nå. Men lønnen kan være et hinder, hvis man får råd til £15m i overgangssum. Belgiske Dennis Praet skal også være ønsket, samt at brasilianske Kenedy fra Chelsea skal være nærme.

Men man får vite mer i løpet av neste uke, for troppen for lørdagens kamp er allerede sendt inn. Der mangler dessverre fortsatt Florian Lejeune (ankel), selv om det ble spekulert i at han kom til å være klar til helga. Også DeAndre Yedlin (hamstring), Paul Dummet (hamstring) og Karl Darlow (ankel) går glipp av kampen, mens Dwight Gayle (sykdom) og Rolando Aarons (hamstring/krampe) må testes lørdag. Aarons var en av få som gjorde en god figur i Carabao Cup onsdag, så det er synd om den raske vingen går glipp av kampen.

Forventet lagoppstilling:

Elliot
Manquillo – Lascelles – Clark – Mbemba
Hayden – Merino
Ritchie – Perez – Murphy
Joselu

West Ham

Slaven Bilic har havnet under et visst press tidlig i sesongen. Tar man med resultatene fra forrige sesong, har de kun 4 seire i ligaen siden 1. februar (18 kamper). Ryktene har sagt at West Ham er interessert i å erstatte den karismatiske kroaten med vår egen Rafa Benitez. Spanjolen vår har selv avkreftet disse ryktene.
Men at begge managere er desperat etter en seier i lørdagens tv-sendte kamp, bør ikke være under noe tvil.

West Ham har i tillegg forsterket i sommer; Joe Hart (lån – Man City), Marko Arnautovic (£20 mill + bonuser – Stoke), Pablo Zabaleta (gratis – Man City) og Javier Hernandez (£16 mill – Bayer 04 Leverkusen) har alle ankommet London Stadium i sommer. Og med en del store signeringer, både med tanke på profiler og penger, kommer kravene om prestasjoner. Og de har enn så lenge uteblitt, selv om de slo Cheltenham Town borte i Carabao Cup onsdag. The Hammers har 2-7 i målforskjell, etter å ha blitt knust 4-0 av Man Utd borte i serieåpningen, og 3-2 borte mot Southampton sist runde. I den kampen ble Arnautovic utvist etter å ha satt albuen i nakken på Jack Stephens. Håpløst av rekordsigneringen, og han mister lørdagens kamp.
Det gjør også Winston Reid (legg), men Manuel Lanzini (kne) og overraskende nok Andy Carroll (lysk) kan rekke kampen.

Trolig lagoppstilling:
Hart
Zabaleta – Fonte – Ogbonna – Cresswell
Rice – Noble
Antonio – Lanzini – Ayew
Hernandez

 

De fire siste oppgjørene har alle endt med hjemmeseire, mens de 10 siste viser 5-2-3 fordel Newcastle.
Hjemme på SJP viser de siste 5 kampene 3-1-1, så West Ham er et lag Newcastle har brukbar kontroll på.

Dommeren i lørdagens oppgjør er Neil Swarbrick fra Preston. Han dømte Newcastle to ganger i fjor (1-1 mot Hull i ligacupen, og 1-1 mot Birmingham i Fa-cupen), og West Ham 3 ganger (1-1-1).

 

Kampen kan du diskutere her, i vårt forum.

You must be logged in to post a comment Login