Preview: Stoke City

Oppdatert: 16. September 2017

Mark Hughes og hans Stoke City kommer til Newcastle på lørdag for å kjempe om 3 poeng. Newcastle har fått rettet opp skuta litt, men bør vente tøffere kamp om poengene mot The Potters.

Etter litt rusk i maskineriet mot både Tottenham og Huddersfield, fikk Newcastle United endelig sin første seier i Premier League hjemme mot West Ham før landslagspausen. Og til tross for skade på vikarierende venstreback Mbemba og manager Rafa Benitez(!) i den pausen, dro skjærene hjem enda en seier borte mot Swansea i forrige runde.
Faktisk var seieren på Liberty Stadium vår første borteseier i den øverste divisjonen siden 13. desember 2015 (13 kamper), så det smakte sikkert godt å få den unnagjort.

Stoke City

Gutta til Mark Hughes står med 5p på sine fire første kamper, og har vist at de kommer til å kjempe for hvert eneste poeng. Tap mot Everton i serieåpningen, ble snudd til seier hjemme mot Arsenal i runde to. Så fulgte to uavgjorte mot West Bromwich Albion (borte) og Man Utd (hjemme). Stoke befinner seg før denne runden to plasser bak Newcastle på en 12.plass.

Skadelista til Stoke består av fire mann; Afellay (kne) og Ireland (benbrudd), som har vært ute siden henholdsvis april 2017 og mai 2016, samt Geoff Cameron (hamstring). Ryan Shawcross må sannsynligvis gjennom en fysisk test i forkant av lørdagens kamp, men er ventet å være med i troppen.

Men Stoke er ikke lenger så avhengig av kaptein Shawcross som de engang var, for de har brukt sommervinduet smart. En låneavtale for Kurt Zouma (Chelsea), og kjøpene av Kevin Wimmer (Tottenham – £18mill) og Bruno Martins Indi (Porto – £7mill) har styrket mulighetene i midtforsvaret. Indi var på lån i Stoke i fjor, og overgangen ble altså permanent i sommer.
Også fremover har Hughes styrket laget, og det er vel Maxim Choupo-Moting (Schalke – gratis) og Jesé Rodriguez (PSG – lån) som står frem som de mest spennende navnene. Men også Darren Fletcher (WBA – gratis) kan vise seg å være en smart signering.

Selv om Hughes ønsker å spille mindre direkte fotball enn forgjengeren Tony Pulis, ligger Stoke på 18.plass over antall pasninger så langt denne sesongen (1275 pasninger). Bare Newcastle (1260) og West Brom med Pulis som sjef (1245) har færre.

Newcastle United

Sterk bortekamp sist mot Swansea City i Wales, hvor kaptein Jamaal Lascelles virkelig sto frem. Først en klarering på egen mållinje etter at Rob Elliot ble utspilt, før han ikke mange minuttene senere hoppet høyest på en corner i motsatt boks. En matchvinner på flere måter.
Og kanskje er det slike prestasjoner som i forrige kamp som sørger for at Lascelles beholder plassen. For etter at Florian Lejeune ble kjøpt inn i sommer, trodde de fleste at franskmannen skulle danne stopperpar med Ciaran Clark. Det var også tilfelle i serieåpningen mot Spurs, men en skade på Lejeune åpnet muligheten for vår kaptein.
Med en del spørsmålstegn rundt stallen vår, er man avhengig av at de som får sjansen virkelig tar vare på den. Noe Manquillo, Merino, Lascelles, Mbemba og Gamez nå sist virkelig har gjort.

Heldigvis ser ikke skadelista så lang ut nå, som man kanskje skulle tro. Mbemba (hamstring) er forventet tilbake etter en skade i landslagspausen, mens Paul Dummet (hamstring) er definitivt ute. Yedlin (hamstring) og Lejeune (ankel) var begge med på benken sist kamp, og er garantert med i troppen til denne kampen også. Ellers skal også Karl Darlow (ankel) være klar for å sitte på benken igjen.
En annen som er garantert plass på benken til denne kampen, er sjefen sjøl, Rafa Benitez. Han er heldigvis frisk og rask igjen, og selv om Paco Moreno og resten av teamet gjorde en god jobb sist, vil det være en trygghet i å ha den spanske manageren tilbake på benk.

Selv om Rafa er nokså glad i å rotere på laget, er det vanskelig å se for seg at det blir endringer til denne kampen. Alle de nevnte spillerne ovenfor, bortsett ifra keeper Darlow, kan få en startplass, men lagprestasjonen sist var så god at det er tvilsomt. En forandring kan være at Shelvey får starte.

Skulle Newcastle vinne denne kampen, betyr det 3 seire på rad for første gang i Premier League siden oktober/november 2014! Da ble det 5 strake seire, blant annet mot Tottenham og Liverpool, og den rekken på 5 kamper utgjorde 50% av seire den sesongen. Kanskje kan Joselu vise sin gamle klubb at han fortsatt duger.
La oss håpe at Rafas tilstedeværelse løfter gutta enda litt mer, og er med på å sikre en ny hjemmeseier på St. James’ Park!

 

Kampen sendes ikke på norsk tv, men kan høres på radio på nufc.co.uk
Kampen kan diskuteres her, i vårt forum.

You must be logged in to post a comment Login