Preview: Swansea City

Oppdatert: 13. January 2018

Newcastle tar i mot Swansea til årets første hjemmekamp på lørdag. En begredelig hjemmeform må snu, og det må starte mot et Swansea i poengnød. Her får du siste nytt!

Årets første hjemmekamp, og Newcastle tar sikte på å gjennomføre årets tredje dobbel (West Ham og Stoke de to første). Det omvendte oppgjøret denne sesongen endte 1-0 til Newcastle på Liberty Stadium i september, med Jamaal Lascelles som matchvinner. Kapteinen vår ble skadet i forrige kamp mot Luton, men skal være klar igjen til denne viktige kampen.
Og bra er det, for ikke bare scoret han det avgjørende målet i forrige oppgjør disse i mellom, men en drøyt kvarter før målet hadde han det som skulle være en avgjørende klarering på målstreken på et skudd fra Tammy Abraham. Den forholdsvis unge kapteinen er en svært viktig spiller for Benitez, og spanjolen setter nok stor pris på å ha han klar til kamp.

Newcastle United

Rafa Benitez klarte å snu den veldig dårlige starten på desember, til å bli en ok måned tatt motstanden i betraktning. Tap mot Chelsea, Leicester, Everton og Arsenal ga ikke store forhåpninger om en hyggelig høytid sett med Newcastle-øyne. Kampene borte mot Chelsea og Arsenal var det vel få som forventet stort, men hjemmekampene mot Leicester og Everton burde ha gitt telling i form av poeng. Men som kjent blir det vanskelig å få poeng i fotballkamper når motstanderen scorer flere mål enn deg.
Få hadde vel også trodd på poeng borte mot et West Ham i gryende form under ny manager, men på lille julaften skulle Henri Saivet gjennoppstå både i startoppstillingen, og etter en stor tabbe i åpningsminuttene, som passet godt til høytiden som sto for døren. Seier på London Stadium, et forventet tap hjemme mot suverene Man City og en målløs affære hjemme mot Brighton avsluttet året 2017 for Newcastle sin del.

Første nyttårsdag ventet hardt pressede Mark Hughes (nå sparket) og Stoke på bet365 Stadium, hvor Ayoze Perez ble matchvinner. Tar man med FA-cup-kampen mot Luton Town fra League Two, har Newcastle United nå ikke tapt siden 27. desember (4 kamper).
Men faren er ikke over av den grunn. Det skiller nemlig bare to poeng fra Newcastle på 13.plass, ned til Stoke på 18.plass. Og man bør vel forvente en “ny-manager-effekt” også der, når de får ansatt en ønsket erstatter for nevnte Hughes.

Derfor blir lørdagens batalje mot waliserne fra Swansea ekstremt viktig. Ikke bare fordi en seier gir 3 nye poeng i banken, men det er også verdt å merke seg at mange av de andre lagene rundt Newcastle spiller mot hverandre. Tar man med kampen på St. James’ Park, er halvparten av kampene denne runden mellom lag fra 10.plass og nedover. Går resultatene vår vei, kan vi ligge på 10.plass etter runden med 5p ned til 18.plass. Går de ikke vår vei, kan vi være på nedrykk mandag kveld. Og med en rekke vanskelige kamper på lur, vil hjemmekamper mot lag som Swansea være nøkkelen til overlevelse.

Men hjemmeformen denne sesongen gir litt grunn til bekymring. Vi er det 3. dårligste hjemmelaget så langt (10. beste bortelaget), og selv om Swansea ligger helt sist på tabellen, ligger de på 14. plass på bortetabellen. Et lag som liker å ligge dypt, for å satse på kontringer. Så dette blir nok ikke noen enkel kamp.

For Newcastle mangler fortsatt Aleksander Mitrovic (rygg), Jesus Gomez (ankel) og Florian Lejeune (skade i foten). Chancel Mbemba er tvilsom (kne), men Jamaal Lascelles (lyske) og Rob Elliot (hofte) er igjen klare for action.
Lascelles vil sannsynligvis være i startoppstillingen, men det blir spennende å se hvilken keeper Benitez velger lørdag.

Swansea City

Waliserne har gjort som noen andre lag som sliter, kastet manageren på dør. Paul Clement fikk fyken uka før jul, og 28. desember kom Carlos Carvalhal inn. Han forlot Sheffield Wednesday julaften etter en enighet om å terminere kontrakten.
Hans første kamp endte med 2-1 seier borte mot Watford etter kun 2 dager som manager for svanene fra Wales, før han røk på et tap i sin andre kamp hjemme mot Tottenham.

Swansea spilte ikke overraskende også FA-cup forrige helg, men de fikk en langt tøffere oppgave enn Newcastle. Wolverhampton borte på Molineux skulle vise seg å være en jevn match, og endte 0-0. Men det som er verdt å merke seg, er at Leroy Fer (1 mål/1 assist) ble direkte utvist, men slipper å sone karantene etter at FA mente han ble feilaktig utvist.
Men det er ikke den eneste god nyheten for nyansatte Carvalhal. Ki Seung-yeung og Leon Britton (begge leggskade) skal være klare for kamp igjen etter skade, og det blir sannsynligvis Tammy Abraham (hofte) og Renato Sanches (hamstring). De to sistnevnte skal etter sigende gjennom en “late fitness-test”, men sannsynligvis blir de å finne blant de 18 utvalgte i morgen.

Benitez og Carvalhal målte krefter to ganger i Championship i fjor, hvor portugiseren slo spanjolen i begge kampene.

TV og radio

Dessverre vises ikke denne live på TV2 sine kanaler, men sendes i opptak på TV2 Sport Premium kl 18:15.
Det vil derimot sannsynligvis finnes mange streamer, så vi anbefaler å sjekke ut kamptråden i vårt forum når det nærmer seg kampstart.

Ønsker du å høre kampen på radio, er nufc.co.uk plassen for det.

HOWAY THE LADS!

You must be logged in to post a comment Login