Preview: Brighton and Hove Albion

Oppdatert: 30. December 2017

Det velkjente engelske juleprogrammet gir ut gaver i form av kamper på løpende bånd. Kun tre dager etter kampen mot Manchester City, dukker Chris Hughton og hans Brighton and Hove Albion opp på St. James’ Park lørdag ettermiddag.

Manager Rafa Benitez fikk mye tyn av media og såkalte eksperter etter kampen mot Guardiola og City sist. En voldsomt defensiv taktikk, som gikk ut på å parkere alle bussene man fant foran eget mål, er visstnok ikke slik fotballen skal spilles i England. Gary Neville og Jamie Carragher var de som ropte høyest, og flere slengte seg på.
Men de fikk også svar; flere Newcastle-supportere viste sin støtte til Rafa Benitez og hans valg av taktikk etter utspillene, da flere mente at å stå høyt og angripe et Man City-lag i fantastisk form ville vært idiotisk.
Og taktikken fungerte nesten, Newcastle kunne ha fått med seg et poeng på slutten mot et lag som nå har vunnet 18 på rad.

Men til lørdagens oppgjør er det sannsynligvis en helt annen taktikk. Brighton er et lag på vårt nivå, og dette blir Benitez’ sin 4. kamp mot måkene fra sørkysten. Fjorårets hjemmekamp i Championship endte med 3p til Newcastle, mens høstkampen i Premier League ble et tap i september.

Etter hvert som kampene baller på seg, kommer det også skader. Nytt fra forrige kamp er at Rob Elliot er ute med en hofteskade, noe som åpner døren for Karl Darlow i mål, og unge Woodman på benken. Ellers er fortsatt Jesus Gamez ute etter sin ankeloperasjon, Aleksandar Mitrovic sliter fortsatt med ryggen, og Florian Lejeune med en skade i foten. Derimot kan Isaac Hayden være tilbake fra skade.

 

Brighton har hatt en god første halvdel av debutsesongen i Premier League, og befinner seg på 12. plass etter 20 kamper, med 21p. Men med tap her, går Newcastle forbi dem på tabellen.
Og hvis Lascelles og resten av forsvaret gjør jobben sin godt nok i morgen, bør det være muligheter for poeng. For Brighton ligger på nest siste plass hva skudd (176) og skudd på mål (53) angår. De har også bare scoret 14 mål så langt i år.

“Borte bra, men hjemme best” kunne man gjerne sagt i Brighton, bare det at borteformen er ikke all verden å skryte av. Riktignok ligger de på 14. plass på bortetabellen, men kun 5 scorede mål og 2 seire er ikke det beste. Tar man med at vår gamle kjenning Chris Hughton aldri har hentet et poeng på SJP som bortemanager (2 tap med Norwich, 1 med Brighton), tilsier i hvert fall statistikken at hjemmelaget skal ta poeng.

Men en fordel som Hughton har over Benitez, er at iren kan stille med tilnærmet skadefri tropp. Kun Steve Sidwell er utilgjengelig, og har vært det med en ryggskade siden 26. august, så det blir ikke det store savnet i denne kampen.

 

Pr. nå har det ikke kommet opp hvilke tv-kanaler som sender denne i utlandet, men det vil ganske sikkert dukke opp en stream. TV2 sender Liverpool – Leicester kl.16:00, men Newcastle-kampen vil gå i opptak kl. 20:00 på TV2 Sport Premium 3.

You must be logged in to post a comment Login