Preview: Manchester United

Oppdatert: 11. February 2018

En begredelig hjemmeform, møter en manager som aldri har vunnet en ligakamp på St. James’ Park. Newcastle må begynne å gjøre nettopp det selv, og søndag kommer det en gjeng røde djevler på besøk.

Newcastle har ikke klart å vinne en ligakamp på hjemmebane siden 21. oktober, og har bare vunnet to kamper etter seieren over Crystal Palace.

Noe av problemet har vært å holde på en ledelse. Faktisk så har Benitez sitt mannskap mistet hele 15 poeng etter å ha tatt ledelsen i en kamp. En uavgjort og fem tap som resultat etter å ha gått opp i føringen. Ingen andre har mistet flere poeng etter å ha tatt ledelsen denne sesongen.
Manglende evne til å ri av press har vært en stor del av problemet, men som de to siste kampene mot Crystal Palace og Burnley har vist, er savnet av en god avslutter den største årsaken til tapte poeng. I de nevnte kampene tok Newcastle ledelsen, men klarte ikke avgjøre kampen i sin favør.

Men mange håper at den nysignerte Islam Slimani kan gjøre noe med det. Den algeriske spissen på lån fra Leicester City har kun fått 239 minutter fordelt på 12 kamper for Revene denne sesongen. Det er i gjennomsnitt 20 minutter pr kamp, og når man tar med i betraktningen at på sine to starter fikk han henholdsvis 90 og 45 minutter, fikk han i gjennomsnitt 10 minutter pr innhopp. At han da står med 1 mål og 1 assist blir ikke så ille.
Selv om han sannsynligvis starter kampen mot Man Utd på benken etter en mindre lårskade, må alle Geordies bare håpe at han finner målformen med en gang. For er det noe Newcastle trenger, så er det en spiss som scorer mål.

Ellers skal også Mo Diame (liten smell), Ciaran Clark (kneskade) og Joselu (sykdom) også være tilgjengelig igjen, mens Jesus Gamez fortsatt er et godt stykke unna etter sin operasjon i ankelen.

Og Newcastle trenger alle mann de kan bruke hvis de skal opprettholde Jose Mourinhos dårlige ligastatistikk på mektige St. James Park. Portugiseren har nemlig aldri vunnet i Newcastle i Premier League (har dog to seire i ligacupen), og SJP er dermed den eneste stadionen i Premier League han ikke har vunnet på (hvor han har vært mer enn en gang).

Manchester tok en relativt komfortabel 2-0-seier over Huddersfield forrige helg, hvor nysigneringen Alexis Sanchez fikk tegnet seg på scoringslista for første gang.
Man Utd trenger en seier søndag for å opprettholde den bittelille luken de har skaffet seg i kampen om å bli “the best of the rest”. Ligagullet er i praksis delt ut for lengst, men det er ingen grunn til resten å begynne å tenke til neste sesong allerede. Man Utd, Tottenham, Liverpool og Chelsea kjemper om tre plasser i Champions League, og det ville sannsynligvis være en liten krise for den klubben som havner på den sure 5.plassen.

Mourinho melder før matchen at svenske Zlatan Ibrahimovic er tilbake i trening, men fortsatt et stykke unna å være spilleklar. Også Daley Blind, Marouane Fellaini og Eric Bailly er uaktuelle til kamp, mens både Phil Jones og Marcus Rashford sannsynligvis blir klare for dyst.

Før kampen kommer det til å være et minutts applaus, til ære for Vic Keeble som spilte på laget som ble FA-cupmestre i 1955 (spissen scoret 56 mål på 104 kamper for Newcastle i perioden 1952-57), tidligere klubblege Keith Beveridge (1981-97) og 4 år unge Frankie Sherwood. Sherwood døde mandag denne uken av nevroblastom, samme krefttype som tok Sunderland-supporter Bradley Lowery i fjor sommer.

 

You must be logged in to post a comment Login