Preview: sunderland – Newcastle

Oppdatert: 19. August 2011

Lørdag ettermiddag er det duket for sesongens første Tyne-Wear derby, og Newcastle tar turen til Stadium of Light for å sette på plass våre kjære mackems som ufortjent klarte poengdeling på samme sted tidligere i år.


Samme mannskap
Pardew & co har dessverre ikke lyktes med å få på plass en ny venstreback og spiss som er sårt tiltrengt, og dermed kan det fort bli de samme 11 som startet sist som får sjansen mot våre rivaler. Ihvertfall kunne manager Alan Pardew bekrefte at sunderland-dødaren Shola Ameobi starter kampen, noe som pleier å resultere i ett mål eller to når motstanderen er hvite og rødstripete. Et

Steven Taylor: Ønsker seg scoring på lørdag.

lyspunkt er at Sylvain Marveaux var tilbake og spilte for reservelaget i midtuken, og franskmannen bør være aktuell for en plass på benken. Steve Harper vil også være tilbake på benken denne helgen, etter at Fraser Forster nå er klar for nok et utlån til Glasgow Celtic.

På skadelisten før dette oppgjøret finner vi fortsatt Hatem Ben Arfa, mens Danny Guthrie ikke er erklært kampklar, men 23-åringen er tilbake i trening etter skaden han pådro seg mot Darlington i juli. Shane Ferguson spilte også for reservelaget i midtuken, men Pardew antydet for en uke siden at unggutten behøvde mer trening før han var klar for førstelagsspill.

Cheeeer up Stevie Bruce….
Sunderland manager Steve Bruce som forøvrig er født på den riktige siden av Tyne, har plyndret markedet for middelmådigheter denne sommeren etter at Liverpool ble lurt trill rundt i en overgangshandel angående Jordan Henderson. Inn har Wes Brown, John O´Shea, Craig Gardner, Seb Larsson, David Vaughan m.fl kommet. Stortalentet Connor Wickham signerte også for Sunderland, men 18 åringen uten Premier League erfaring trenger nok litt tid på seg før han slår ut i full blomst. Med andre ord, det lukter ikke krutt her… Selv om Sunderland har teft på overgangsmarkedet som en Lars Berger med bind for øya på standplass, så skal det sies at laget til Mr.Bruce har en eminent arbeidsmoral, og det mangler heller ikke på grovarbeidere. Spillere som Lee Cattermole og Phil Bardsley vil definitivt gå i krigen, og de to gutta bryr seg ikke nødvendigvis om ballen er der heller. På topp har de Ghana´s store helt Asamoah Gyan, og på sine dager er han en god Premier League spiss. Det er imidlertid usikkert om Gyan spiller lørdagens kamp, etter at han pådro seg en skade mot Liverpool forrige helg. Da manglet også John O´Shea, Craig Gardner, David Meyler, Craig Gordon og Fraizer Campbell.

Gode grunner til å mimre
Newcastle har nemlig et særdeles godt tak på sunderland. På de siste 21 kampene som er spilt mellom lagene på wearside, så har sunderland vunnet kun to ganger. Bare en gang har de vunnet på deres nye arena som de forøvrig førsøker å fylle opp med gratisbilletter til ingen nytte. Vi må riktgnok tilbake til våren 2006 for å finne sist gang Newcastle tok med seg tre poeng hjem til Tyneside. Da var Alan Shearer kaptein(forøvrig hans aller siste kamp i karrieren), og Glenn Roeders mannskap vant hele 4-1 mot et sunderland lag som hadde planta flagget i Championship allerede før avspark.

Watch out for
Steven Taylor: Ingen gleder seg mer til Tyne-Wear derbyet enn vår nr.27. Han gikk glipp av begge oppgjørene forrige sesong, og kommer til å boble av energi på Lørdag. Han løpte 60 meter mens han feiret en 2-0 scoring mot Birmingham forrige sesong – ingen kan forestille seg hvordan en scoring på lørdag vil feires…

Lee Cattermole: Premier Leagues svar på Lionel Messi.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, R.Taylor; Barton, Tiote, Cabaye, Jonas; Ba, SHOLA AMEOBI

Dommer: Howard Webb. Dømte tilsvarende oppgjør i fjor.

TV: Ikke overraskende har TV2 også i år valgt å ikke sende Tyne-Wear derbyet på hovedkanalen. TV2 PL 2 sender seiersdansen.

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login