Preview: Scunthorpe – Newcastle

Oppdatert: 23. August 2011

På torsdag møter Newcastle The Irons på Glanford Park i ligacupens 2.runde.

Kick off: Torsdag 25. August kl.20.45

Flere forandringer
Alan Pardew har tidligere uttalt at han vil ta cupene svært alvorlig denne sesongen, og at det er vår sjanse til å vinne noe. Samtidig ser han nok ikke på Scunthorpe som en voldsom trussel, og med tanke på at vi har flere seniorspillere som hittil har fått lite spilletid på førstelaget – så er det naturlig at det blir et ganske annet lag enn det vi så mot Sunderland. Spillere som Mike Williamson, Leon Best, Peter Løvenkrands, Dan Gosling, Alan Smith og Steve Harper vil være aktuelle for startplass til denne kampen. Sylvain Marveaux får sannsynligvis sin debut for Newcastle i denne kampen, mens unggutter som Haris Vuckic, Mehdi Abeid, Shane Ferguson og Sammy Ameobi kan bli involvert. På skadelisten foran dette oppgjøret finner vi Hatem Ben Arfa, mens Joey Barton står over kampen grunnet en liten smell, men midtbanehelten skal være klar til kamp mot Fulham på søndag.

Uten seier i serien
Scunthorpe endte aller nederst i Championship forrige sesong, og denne sesongen har heller ikke startet helt etter oppskriften. På de fire første kampene i League One har mannskapet til manager Alan Knill tapt en og spilt uavgjort ved tre anledninger. Det plasserer dem et godt stykke under midten av tabellen, men sesongen er fortsatt i startfasen for laget som spiller sine kamper på Glanford Park. Dårlig nytt for The Irons er at demangler kapteinen Cliff Byrne som er skadet til dette oppgjøret. I ligacupens første runde slo de forøvrig ut Accrington Stanley, som Newcastle møtte i 2.runde i fjor. Sist Newcastle møtte Scunthorpe var i sesongen 2009/10 da begge lagene kjempet i Championship. På Glanford Park påførte hjemmelaget Newcastle et sjeldent tap, men da lagene møttes igjen på vårparten ble de sendt hjem med 0-3 tap fra St.James Park etter to scoringer av Andy Carroll og en fulltreffer fra Peter Løvenkrands.

Sannsynlig lagoppstilling
Harper; R.Taylor, S.Taylor, Williamson, Ferguson; Marveaux, Vuckic, Gosling, Løvenkrands; Best, Ba

One to watchHaris Vuckic. – Sloveneren hadde en god pre-season og scoret blant annet to flotte mål. Spennende spiller som kan være nært et gjennombrudd.

Dommer: Graham Salisbury

TV: Canal+

Diskuter kampen i forumet her.

PS! Kampen skal avgjøres denne kvelden. Ved uavgjort vil det spilles 2x15min med ekstraomganger, med en eventuell straffesparkkonkurranse om det heller ikke skulle være avgjort etter 120 minutter.

You must be logged in to post a comment Login