Preview: Newcastle – Arsenal

Oppdatert: 11. August 2011

Endelig er det klart for sesongåpning i Premier League, og Alan Pardew og hans nye mannskap en vanskelig oppgave når Arsenal kommer på besøk til St. James Park.


Kick off: Lørdag 13. August kl. 18.30

Mange spørsmålstegn
Før ballen sparkes igang foran et fullsatt St. James Park lørdag kveld er det flere spørsmålstegn som runger rundt Newcastle som nok en gang har hatt mye kontroversiel blest rundt seg i sommer. Da tenker jeg ikke nødvendigvis på alt det negative rundt klubben, som salget av Jose Enrique, hvor det blir av Carroll-pengene eller hva Mike Ashley måtte tenke.

Newcastle har nemlig skiftet ut en betydelig del av sine nøkkelspillere de siste 6 månedene, og de har blitt erstattet av gode spillere som Demba Ba, Yohan Cabaye og Sylvain Marveaux. Hvordan disse vil fungere blir selvsagt spennende å se. Så har vi en rekke posisjoner i laget hvor konkurransen har vært tøff i sommer. På stopperplass er kaptein Coloccini selvskreven, men Steven Taylor og Mike Williamson har utkjempet en hard kamp om den andre stopperplassen. Williamson var god i fjor og holdt S. Taylor ute av laget, men sistnevnte var strålende da han fikk sjansen mot slutten av sesongen og i pre-season så er det han som har spilt mest av de to. Derfor holder vi en liten knapp på at S. Taylor starter mot Arsenal.

På keeperplass har vi tre gode kandidater i Forster, Krul og Harper. Veteranen Harper var førstevalget forrige sesong, mens

Gamle lagkamerater: Yohan Cabaye og Gervinho møtes igjen i verdens beste liga, på hvert sitt lag.

skader gjorde at Krul faktisk endte opp med flere kamper i ligaen enn Harper. Tidvis var Krul strålende og mot slutten av sesongen var han så stabil at han ble gitt muligheten på det Nederlandske a-landslaget i sommer. Der imponerte han med å holde nullen mot Brasil i debuten. Fraser Forster var utlånt til Celtic forrige sesong, og gjorde sakene sine bra. Det er naturlig å tenke seg til at Tim Krul er det naturlige valget – en spiller som ser ut til å etablere seg i troppen til et av verdens beste landslag er et kvalitetstegn, og 23-åringen har som vi alle har sett et voldsomt toppnivå. Men vi skal ikke avskrive Harper som er en trygg og solid målvakt. Problemet med Harper er at han ikke er den samme matchvinneren som hans to konkurrenter, men hvis Pardew først og fremst tenker rutine så er Harper valget. Forster hadde en skrekklig kamp mot Leeds i pre-season og har mye jobb igjen å gjøre med fotarbeidet, så vi velger å tro at valget først og fremst står mellom Harper og Krul.

Mangler Ben Arfa
Den store artisten, playmakeren og stjernespilleren vil de fleste si er Hatem Ben Arfa – til tross for kun en håndfull kamper for klubben. Men det lille vi har sett har vært svært overbevisende, og at gutten besitter et talent utenom det vanlige er det ingen tvil om. Dessverre er han for øyeblikket skadet, og manager Pardew fortalte på dagens pressekonferanse at de i det lengste håpet på positive nyheter angående skaden de neste dagene, men at de fryktet det ville ta 5-6 uker før han er tilbake. Dermed blir det en avveining for Alan Pardew om han vil bruke en eller to mann på topp. Med Ben Arfa frisk og rask ville nok Ba spilt alene på topp, med Ben Arfa like bak. Sannsynligvis spiller Tiote og Cabaye sentralt på midten, og da står valget mellom å bruke Gosling eller Vuckic i en rolle bak Demba Ba, eller benytte Best, Løvenkrands eller Ameobi i spann med senegaleseren. Spesielt Haris Vuckic har tatt store steg i pre-season og vi kan forvente at 19 åringen vil få muligheten til å vise seg frem i Premier League denne sesongen. På venstrekant er Jonas et sikkert valg, mens Pardew kan velge mellom Sylvain Marveaux, Gabriel Obertan og muligens Joey Barton hvis det blir en avklaring på hans situasjon innen lørdag.

Jose Enrique´s overgang til Liverpool åpner naturligvis døra for en annen spiller, men to dager før seriestart er det ikke godt å spå hvem som tar den plassen. Alternativene er Ryan Taylor, James Perch, James Tavernier eller å skyve Steven Taylor ut på back.

Kan miste Nasri og Fabregas
Vår motstander i seriepremieren er minst like plaget som oss av at kvalitetsspillere forsvinner. Fabregas blir sannsynligvis snart Barcelona spiller, mens Samir Nasri også ønsker seg vekk. I tillegg forlot Gael Clichy klubben tidligere i sommer, og som vanlig har ikke Arsene Wenger foretatt seg all verden på overgangsmarkedet. De har hentet Gervinho og 17 åringen Alex Oxlade-Chamberlaine fra Southampton. Fabregas og Nasri er høyst sannsynlig ikke med til Tyneside, og Wenger mangler sannsynligvis også Diaby, Wilshere, Walcott og Koscielny. Dermed er det et noe svekket Arsenal som møter Newcastle, men det er ingen grunn til å ta lett på oppgaven mot et av ligaens mest samspilte lag.

Arsenal har forøvrig et ganske godt tak på oss de siste årene. På de 12 siste oppgjørene mellom lagene på St. James Park har Newcastle kun vunnet en gang – det var i 2005. Det som utvilsomt sitter friskest i minne er naturlig nok 4-4 kampen fra i vinter. Kanskje en av Premier League historiens beste kamper, da Newcastle snudde 0-4 til 4-4 mot The Gunners.

One to watch
– Yohan Cabaye. Ankom Newcastle fra Lille i sommer og skal være ballfordelen på et mer spillende Newcastle lag denne sesongen.

– Gervinho. Klubbkamerat med Cabaye inntil i sommer. Ivorianeren besitter fart og dribleferdigheter av øverste klasse og blir en spennende tilvekst i Premier League

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, R.Taylor; Barton, Tiote, Cabaye, Jonas; Gosling; Ba

Dommer: Peter Walton

TV: TV2 PL 1

Kampen kan du diskutere i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login