Preview: Stoke-Newcastle

Oppdatert: 29. October 2011

Newcastle står foran en av sesongens tøffeste bortekamper når de møter Stoke på Britannia Stadium mandag kveld.


Kick off: Mandag 31. Oktober, kl.21.00

Vrien arena, vrient lag
Tony Pulis har siden opprykket til Premier League i 2008 stabilisert Stoke som et godt Premier League lag, og da spesielt på deres hjemmebane hvor de er særdeles vanskelige å slå. Den tøffe spillestilen, dødballene og viljen er det som kjennetegner dette laget og Pulis er svært flink til å finne spillere som passer inn i hans system.  Selv om det er pankefotball på sitt værste så kan ingen ta fra dem resultatene de har oppnådd. Forrige sesong ble de også belønnet med FA-cupfinale på Wembley mot Manchester City, som de forøvrig tapte 1-0.

For Newcastle sin del har det vært fire møter med Stoke i Premier League sammenheng. Det har endt med to uavgjorte kamper, og to tap. På Britannia ble det hele 0-4 i sekken for Newcastle forrige sesong, mens vi i sesongen vi rykket ned fra Premier League klarte 1-1, takket være en sen utligning av Andy Carroll.

Skadeproblemer
Shola Ameobi er ute med en strekkskade en drøy måned fremover, mens Mike WIlliamson fortsatt er noen uker unna matchform. Cheik Tiote manglet da Newcastle spilte mot Blackburn i midtuka, og er tvilsom til mandagens kamp. Hvis ivorianeren ikke spiller så er det nærliggende å tro at Danny Guthrie vil gå inn å ta hans plass. Steven Taylor brakk nesen mot Wigan forrige helg, og har denne uken vært gjennom en liten operasjon, men han skal være klar til kamp takket være en lege fra USA og en ansiktsmaske han må spille med.

Innkast, mølje, muskler
Det er dette Stoke er gode på. De satser alt på dødballer og lange baller inn i motstanderens boks. Derfor er det utrolig viktig å ha Steven Taylor tilbake, mens Tim Krul får en tøff jobb med å plukke innlegg i duell med de store sterke tanksentererene. Hos Stoke er Ricardo Fuller, Danny Higginbotham og Jermaine Pennant skadet. Bortsett fra Jermaine Pennant sitt fravær, så er ikke Stoke nevneverdig svekket.

Åpningen på sesongen har vært god for Stoke. De har møtt flere av de aller beste lagene, men likevel så er de altså plassert på en solid niende plass.

Watch out for

– Kenwyne Jones. Scoret mot oss forrige sesong, og er en enorm trussel i luftrommet.

– Jonas Gutierrez. Er i form og skaper mye sjanser for resten av laget.

Denne dagen for et år siden
Halloween 2010. 31. Oktober 2010 på St. James Park. Newcastle spiller mot Sunderland og vinner 5-1.

Dommer: Mike Dean

TV: Kampen vises direkte på TV2 PL 1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login