Preview: Newcastle-Everton

Oppdatert: 05. November 2011

Newcastle er ubeseiret etter 10 kamper og vant senest en imponerende seier borte mot Stoke. Everton har sluppet inn mål i ni av 10 kamper og har tapt fem av sine seks siste i alle turneringer.


Kick Off: Lørdag 5. november, kl. 13:45
Arena: St. James’ Park

Dette er de harde fakta før lagene lørdag møtes for 161. gang, alle turneringer inkludert. Og statistikken er jevn. Begge lag har vunnet 63 ganger, og 34 ganger har oppgjøret endt uavgjort. Denne statistikken har Newcastle alle muligheter til å pynte på etter en formidabel start på sesongen. I fjor vant Everton 2-1 i tilsvarende oppgjør, deres første seier på St. James’ Park siden 2000. Denne gangen bør Newcastle ha alle muligheter til revansje, og fortsette en imponerende sesongstart. En fin gulrot for spillere og fans vil være at Newcastle, med seier mot Everton, vil gå forbi Man Utd og rykke opp til andreplass på tabellen. I allefall for noen få timer.

Newcastle har to hodepiner foran denne matchen. Den ene er en skade på Gabriel Obertan, som fryktes å være ute i en måneds tid, med betennelse i en tå. Den andre er Cheick Tiote som er usikker foran kampen, etter å ha mistet Stoke-kampen på grunn av en kneskade. Ellers finner vi Mike Williamson (ankel) og Shola Ameobi (hamstring) på skadelista. For Everton er Royston Drenthe tilbake etter karantene, mens Marouane Fellaini må sone én kamps karantene etter å ha plukket opp fem gule kort. Sylvain Distin, Phil Neville og Tim Cahill er alle usikre for Everton på grunn av skade, og vil gå gjennom en fitness-test like før kampstart.

Basert på form og resultater skal dette i utgangspunktet være “grei skuring” for Newcastle. Men kampene mot Everton er ofte tette, jevne og krever noe ekstra for å vinnes. De fleste husker kanskje Alan Shearers fantastiske volleyskudd i 2002/03, mens Emre satte inn et fantastisk langskudd i 2007, som hjalp Newcastle til å vinne kampen. Men enda ferskere er nok Hatem Ben Arfas klassescoring i fjor høst, i den første kampen han og Tiote startet sammen, der Ben Arfa dro av et par mann og sendte i vei et susende langskudd i krysset. Og mange håper på en reprise på dette denne sesongen.

Dommer: Andre Marriner

TV: Kampen vises direkte på TV2 PL 1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login