Preview: Stevenage – Newcastle

Oppdatert: 07. January 2011

Newcastle får en pause fra Premier League denne helgen, og skal ut i FA-Cupens 3. runde hvor Stevenage er motstander på Broadway Hall.

Kick off: Lørdag 8. Januar kl. 18.30

Skadetrøbbel for Pardew

Newcastle har hatt en strålende start på 2011 med to seiere over Wigan og West Ham. Alan Pardew vil nok også gni seg litt ekstra i hendene etter onsdagens 5-0 seier mot sin gamle klubb West Ham. Selv om det var en fantastisk kveld for Newcastle United, så kan den vise seg å ha vært kostbar. Både Cheik Tiote og Steven Taylor måtte forlate banen med hamstringskader, og er usikre kort den nærmeste tiden. Hat-trick helten Leon Best fikk seg også en smell og ble i likhet med Jonas Gutierrez tatt av banen med det som forhåpentligvis er mindre skader. Alan Smith og Shola Ameobi måtte kaste inn håndkledet allerede før kampen, og som alle vet er Andy Carroll, Hatem Ben Arfa og Ryan Taylor på skadelisten. Andy Carroll er dessuten sendt på en ukes ferie til Dubai for å lade batteriene, og vil returnere neste onsdag for å undersøkes før årets andre Tyne-Wear Derby som går av stabelen fire dager senere. Et lyspunkt er derimot Dan Gosling som ble hentet i fjor sommer, til tross for at han bar på en skade. Nå er den 20-år gamle midtbanespilleren skadefri og kan få sin debut på Lørdag.

The Boro

Stevenage FC er en liten klubb fra byen Stevenage i landsdelen Hertfordshire, som ligger nord for London. Klubben spiller til daglig i League Two, deres hjemmebane heter Broadway Hall og tar 7.100 tilskuere. Profiler på årets Stevenage mannskap har vi dessverre mindre oversikt over, men laget har både en “Henry” og “Beardsley” i rekkene, og vi antar at det er lagets store stjerner. Stevenage vant fjorårets Conference og er dermed nyopprykkede i årets League Two. Til tross for overgangen fra Football Conference til Football League, så har laget hatt en fin høst. Pr. dags dato befinner de seg på en 13.plass og er med det nærmere play-off, enn de er nedrykk. Dagens Stevenage manager heter Graham Westley og kan vise til en managerkarriere hos blant andre Rushden & Diamonds og Farnborough Town.

Omkamp i 1998

Dette er faktisk ikke første gangen lagene møtes i FA-Cupen. I sesongen 1997/98 møttes lagene i fjerde runde på Broadway Hall og kampen endte mot alle odds 1-1 etter at Alan Shearer ga Newcastle ledelsen. På St. James Park ble det 2-1 seier til Newcastle. Newcastle tok seg til finalen denne sesongen, hvor Arsenal var motstandere og sendte oss hjem med 0-2 tap.

One to watch

– Peter Løvenkrands. Er den spilleren i dagens Newcastle lag med best suksess fra cupfotball, og vi forventer nye scoringer fra dansken.

– Ronnie Henry. Han er ikke spiss, han er ikke fransk, han er ikke i slekt med Thierry Henry, men han heter Henry til etternavn og har løfta trofeer på Wembley før.

Sannsynlig lagoppstilling

Harper; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Routledge, Nolan, Barton, Ferguson; Løvenkrands, Best

Dommer: Andre Marriner

TV: Viasat Fotball viser kampen.

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login