Preview: s*nderland – Newcastle

Oppdatert: 14. January 2011

Det er klart for et nytt oppgjør mot våre erkerivaler fra Wearside, og med en 5-1 seier friskt i minne fra i fjor høst så er det mackems som har presset på seg når lagene møtes på Stadium of Light søndag ettermiddag.
Kick off: Kl.13.00 Søndag 16. Januar

Skadetrøbbel
Både Newcastle og Sunderland røk på kjempesmeller i FA-cupens tredje runde forrige helg. Felles for begge lagene er også at det mangler sentrale spillere foran det som blir det 144 Tyne-Wear derbyet. Klubben har bekreftet at Andy Carroll mister oppgjøret. Steven Taylor og Sol Campbell er usikre, mens Shola Ameobi, Jose Enrique og Jonas Gutierrez ventes å være tilbake. Cheik Tiote er suspendert. Ryan Taylor og Hatem Ben Arfa er som kjent langtidsskadet. Dermed blir Alan Pardew nødt til å gjøre forandringer i forhold til hva som er optimalt foran et Tyne-Wear derby. En opptur er at Dan Gosling er klar igjen etter sin alvorlige kneskade, og dermed kan han få sin debut for Newcastle på Søndag. Alan Pardew tok som vi vet over etter en manager som ga fansen den største seieren over Sunderland på 50 år, og dermed har vår ferske manager et aldri så lite forventningspress foran søndagens kamp.

Cheer up Stevie Bruce….
ohhh..what can it mean!! Er det en person som har press på seg foran dette oppgjøret så er det vår tidligere venn Steve Bruce. Mannen som er født og oppvokst på den riktige siden av Tyne, valgte i 2008 å ta over Sunderland som fort skiftet navn til Darren Bent FC under hans ledelse. Uten den mannen hadde det neppe vært noe Tyne-wear derby denne sesongen. Når det er sagt så har Sunderland hatt en meget god sesong. Laget ligger på en meget imponerende 6.plass i serien, og sto for en av sesongens store prestasjoner da Chelsea ble slått 3-0 på brua. Det til og med uten Darren Bent, hvilket gjør prestasjonen eksepsjonell. Sunderland har relativt store skadeproblemer foran dette oppgjøret. Kaptein Lee Cattermole, Danny Welbeck og David Meyler pådro alle seg skader forrige helg og er uaktuelle. Fra før er Michael Turner, Nedum Onuoha, John Mensah og Fraizer Campbell skadet. Det kan bety problemer for Stevie Bruce, som trenger en seier i denne kampen.

Taper sjelden på wearside
Newcastle har en sterk bortestatistikk mot Sunderland og selv om det ble tap forrige gang lagene møttes på den mørke siden av Tyne, så er det også det eneste tapet vi har de siste tjue årene. Den største seieren vår i Premier League på Stadium of Light kom på vårparten i 2006, da vi vant 4-1. For å gjøre ydmykelsen komplett denne sesongen, så er det en naturlig målsetning å overgå kampen fra 2006.

One to watch
– Darren Bent. Hvem ellers?

– Shola Ameobi. Scorer alltid mot Sunderland.

Sannsynlig lagoppstilling

Harper; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Routledge, Barton, Nolan, Jonas; Best, Ameobi

Dommer: Howard Webb

Tv: Tv2 PL 2

Kampen kan du diskutere i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login