Preview: Newcastle – Tottenham

Oppdatert: 20. January 2011

Newcastle har historisk sett et godt tak på Tottenham hjemme på St. James Park i Premier League sammenheng, nå kommer london-laget sterkere enn noen gang og Alan Pardew sitt mannskap får en tøff oppgave med å beholde poengene på Tyneside.

Nok en gang uten nøkkelspillere

Januar måned har vært preget av mye skader og Alan Pardew må nok en gang klare seg uten Andy Carroll. Steven Taylor er også uaktuell til denne kampen med en hamstringskade, mens Alan Smith er en ny mann på skadelisten etter han pådro seg en ankelskade mot Sunderland. Fra før er også Ryan Taylor og Hatem Ben Arfa skadet. Cheik Tiote soner sin andre kamp av sin tre-kampers karantene, hvilket betyr at han først vil returnere når Newcastle tar imot Arsenal på St. James Park 5. Februar. Det er likevel noen lyspunkter for Alan Pardew og han var svært fornøyd med hvordan Danny Guthrie kom inn i Sunderland kampen forrige helg. Guthrie har hatt en vanskelig sesong, og har slitt med å prestere like godt som han gjorde i sine to første sesonger på Tyneside. Også Dan Gosling var tilbake etter et skadeopphold som varte hele ni måneder. Den 20-år gamle midtbanespilleren fikk sin Newcastledebut mot Sunderland. Ellers er det verdt å nevne at John Carver som tidligere denne uken ble ansatt som

Joey Barton er i sitt livs form.

assistent-manager i klubben, deltar i sin første kamp i “dug-out´n” på St. James Park siden høsten 2004 da han var caretaker-manager i en kamp mot Blackburn. Carver som er født og oppvokst på Tyneside er en mann som uten tvil vil ønskes velkommen av samtlige Newcastle supportere. Foran denne runden innehar Newcastle niende plassen på tabellen med sine totalt 29 poeng. Det er bare ett fattig poeng bak Bolton på sjuende plass, som kan gi Europacup neste år. Tottenham ligger på femteplass og kjemper en knallhard kamp for å være inne blandt de fire beste når sesongen avsluttes i mai.

Kjemper for nye eventyr i Europa

Tottenham har sett under ett hatt en meget god sesong, men som et resultat av mye kamper både i hjemlige turneringer og i Europa så har ligaformen vært noe varierende denne sesongen. De har slått regjerende Champions League mester Inter og vunnet mot sin erkerivaler Arsenal på Emirates, men så har de til gjengjeld rotet bort verdifulle poeng i serien mot lag som Wigan, West Ham og Bolton. Det er liten tvil om at dette Tottenham laget har et høyt potensialet og manager Harry Redknapp har aldri kunne skiltet et bedre mannskap i sin managerkarriere. På skadelisten hos Spurs finner vi Jamie O´Hara, Ledley King og Tom Huddlestone. Tidligere Newcastle spiller Jonathan Woodgate har vært mer eller mindre skadet de to siste årene, men nærmer seg comeback. Det skjer imidlertid ikke til helga. Woody er langtfra den eneste ex-Newcastle spilleren som Harry tar med seg nordover på lørdag. Også Jermaine Jenas og Sebastian Bassong har en fortid på St. James Park og felles for dem begge er at de vil få en dårlig velkomst av Toon Army.

Fire strake seiere mot Spurs

Newcastle har de siste årene levert gode kamper når Tottenham pleier å komme på besøk, hvilket har resultert i en meget sterk seiersrekke på fire kamper hjemme på St. James Park. Sist gang lagene møttes i vår storstue var rett før jul i 2009, og Damien Duff ordnet 2-1 seier med en scoring like før slutt. Før den kampen hadde Newcastle tre strake 3-1 seiere mot spurvene. Vi må altså helt tilbake til sesongen 2004/05 for å finne sist gang Tottenham vant på St. James Park.

One to watch

– Joey Barton. Spilte sin dårligste kamp for sesongen da vi gjestet White Hart Lane for 3 uker siden. Joey sin spisskompetanse er revansjer.

– Rafael Van der Vaart. Har vist seg som en latterlig dårlig skuespiller, som er vært å følge med på i all avsky. For ordens skyld har han et av Premier Leagues beste venstreben.

Sannsynlig lagoppstilling

Harper; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Barton, Nolan, Guthrie, Jonas; Ameobi, Best

Dommer: Mark Halsey

TV: Kampen vises direkte på TV2 PL 1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login