Preview: QPR – Newcastle

Oppdatert: 09. September 2011

Newcastle avslutter helgens runde med mandagskamp på Loftus Road hvor en gammel kjenning vil få sin debut for hjemmelaget Queens Park Rangers.

Kick off: Mandag 12. September kl.21.00

Debutanter på rekke og rad
Mandagens motstander var blant de mest aktive på overgangsmarkedet i dagene før vinduet stengte forrige uke. Manager Neil Warnock hentet Shaun Wright Phillips, Armand Traore, Luke Young, Jason Puncheon, Anton Ferdinand og sist men ikke minst – vår egen publikumsfavoritt Joey Barton. Nyopprykkede QPR har startet sesongen med 3 poeng på 3 kamper, og de poengene kom i den antatt vanskeligste kampen(Everton borte) laget har vært igjennom. Ikke uvanlig at nyopprykkede lag svinger i prestasjonene, men takket være den siste innspurten på overgangsmarkedet har laget blitt tilført bøttevis med Premier League erfaring. Hvorvidt dette får en umiddelbar effekt, eller i det hele tatt vil fungere gjenstår å se. Faktum er at mange av de spillerene som er blitt hentet til klubben i sommer har enten stagnert i andre klubber, eller sett sine beste dager på fotballbanen. Manager Neil Warnock kan nok være en bra type i så måte. Mannen er knallhard og vil nok sørge for at spillerene er på tå hev i starten, men sett i et lengre perspektiv kan man jo stille seg spørsmålstegn hvordan hverdagen vil fungere mellom altfor rike fotballspillere og en komplett psykopat på trenerbenken.

Newcastle på sin side klarte dessverre ikke å sikre seg en spiss på slutten av overgangsvinduet. Klubben har dessverre veldig lite penger og stor gjeld. Det var vanskelig å overbevise aktuelle transfermål om å komme til klubben innenfor de rammene Mike

Leon Best kan få sitt gjennombrudd denne sesongen.

Ashley ønsker seg. Det er viktig at nye spillere går inn under styrets lønnsmodell, og at man finner de riktige typene. Agenter i dagens fotballindustri blir værre og værre å samarbeide med og det er et voldsomt tidkrevende arbeid, og 7 måneder er svært liten tid i denne sammenheng. Hvis du nikket og samtykket til de fire siste setningene – slå opp i ordboka på “naiv”.

Sett med litt positive øyne(det skader sikkert ikke), så fikk vi til slutt inn en erstatter for Jose Enrique. Davide Santon ble kjøpt fra den italienske storklubben Inter, og 20-åringen som allerede har spilt et halvt dusin landskamper for Italia regnes for å være et kjempetalent. Rob Elliott ble hentet fra Charlton og gir klubben ekstra back-up på keeperplassen, bak Premier Leagues beste keeper i August 2011 – Tim Krul. Forøvrig har Sylvain Marveaux fortsatt tilgode å komme på banen i Premier League, og mest sannsynlig vil han være involvert mot QPR.

Flere valgmuligheter og en ny toppspiss?
I manges øyne vil nok dette transfervinduet føles som en liten skuffelse med tanke på at Andy Carroll pengene aldri ble brukt til å hente en stor signering. Totalt sett så må vi ikke glemme at vi har fått på plass flere gode spillere og stallen ser bedre ut enn den gjorde etter nyttår i fjorårets sesong. Pardew skulle nok ønsket å ha en stopper og en spiss til i rekkene, men ellers har vi god dekning. F.eks ser midtbanen vår knallsterk ut. Vi har forsåvidt nok spisser i stallen, problemet er at kvaliteten er for dårlig. Det skal derimot bli spennende å se hva Leon Best kan prestere over en hel sesong, og forhåpentligvis holder han seg skadefri. Han er en spiss som lukter mål og er flink til å komme seg til store sjanser. Avslutter godt med begge beina og hodet. Tar for seg i duellene og har brukbar fart. Det høres nesten ut som en verdensklassespiller, men det er han ikke! Men, har Leon Best hodet på plass så har han vist at han mestrer Premier League, men det er med hodet på rett plass. Er ikke den mannen i riktig humør så ser han ut som Daniel Braathen på en dårlig dag.

Foran denne kampen mangler vi Mike Williamson, Haris Vuckic og Hatem Ben Arfa som forøvrig er tilbake i tilnærmet full trening. Var franske juvel kan være aktuell til ligacupkampen mot Nottingham Forest om 10 dager. Alan Pardew har igrunn tre ting å ta stilling til før denne kampen. 1. Vraker han Simpson eller R.Taylor for å finne plass til Santon. 2. Marveaux eller Obertan? 3. Demba Ba eller Shola Ameobi ved siden av Leon Best.

Watch out for
– Jonas Gutierrez. Vår viktigste spiller på bortebane. Er eksepsjonell til å bringe bringe ballen inn på motstanderens halvdel og vil være mannen som styrer kontringene.

– Joey Barton. Ikke bare er han en god fotballspiller som vil stå frem som QPR´s største stjernespiller – følg også med han på twiter etter kampen. Det kan bli vel så spennende som 90 minutter med fotball.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, Santon; Marveaux, Cabaye, Tiote, Jonas; Sh.Ameobi, Best

Dommer: Phil Dowd. I de to siste kampene han har dømt oss så har vi fått tilsammen tre straffespark, mens motstanderen har måttet ta til takke med en utvisning hver. Her snakker vi om fjorårets Tyne-Wear derby og 4-4 kampen mot Arsenal.

Tv: Kampen vises på Tv2 PL 1. Jeg kom til skade for å skrive at kampen sendes på TV2 på forumet, men jeg kan berolige deg Joakim. Du får sett valgsendingen på Tv2 med Arill Riise, Oddvar Stenstrøm, og ikke minst han vestlendingen med den fine digitale valgtavla.

Kampen kan du selvsagt diskutere i forumet vårt her.

You must be logged in to post a comment Login