Preview: Aston Villa – Newcastle

Oppdatert: 16. September 2011

Villa Park står for tur Lørdag ettermiddag og spillet må bedres betraktelig fra det som ble vist mot Queens Park Rangers tidligere denne uken.


Kick off: Lørdag 17. September kl. 16.00

Skuffet stort
Tidligere denne uken var Newcastle på besøk hos Queens Park Rangers, og kampen var en tilnærmet katastrofe sett med svarte og hvite øyne. Det positive var naturligvis at laget holdt nullen og at man kunne returnere til Tyneside med ett poeng i bagasjen, men det må ha vært svært bekymringsverdig for Alan Pardew å se hva hans elever presterte. Bortsett fra en god teknisk detalj fra Leon Best og et påfølgende skudd fra Leon Best, som keeper Paddy Kenny reddet – så var kampen en vanvittig skuffelse. Midtbanen var evnet ikke å holde på ballen og utallige brudd førte til at QPR stormet ned kantene våre, og da særlig Shaun Wright Phillips som brukte Ryan Taylor som rundingsbøye i 90 minutter. Stopperduoen Taylor/Coloccini hadde et utall involveringer og Alan Pardew kan takke nettopp de to for at kampen ikke resulterte i et klokkeklart tap for Newcastle. Noe må gjøres med strukturen i laget, men aller viktigst er det at Newcastle begynner å spille fotball. I samtlige fem kamper denne sesongen har Newcastle slitt med motstanderen i de første 45 minuttene. Det inkluderer også Carling Cup kampen mot Scunthorpe. I våre fem kamper hittil har vi også enda tilgode å score iløpet av de første 45 minuttene.

Forandringer på laget
Dessverre har Davide Santon blitt skadet denne uken, og det italienske stortalentet må dermed belage seg på noen uker på sidelinjen. Det er dårlig nytt for Alan Pardew som er nødt til å gjøre noe med venstrebacken. Ryan Taylor er en habil fotballspiller, men på backen blir han dessverre altfor treg og dårlig en mot en. Derfor vil nok Pardew vurdere å sette inn unge Shane Ferguson foran denne kampen. Fergie er mye kvikkere i beina og tross sin unge alder så er han en modig spiller. Fremover på banen må det også gjøres noe. Gabriel Obertan har startet de siste tre ligakampene, men franskmannen ser ut som en avslått robot ute på gresset. Shola Ameobi var en annen som hadde en sjokkerende dårlig kamp mot QPR. Her må det gjøres noe, selv om alternativene ikke er mange. Demba Ba burde for eksempel være svært aktuell til en plass på laget lørdag ettermiddag. På skadelisten foran dette oppgjøret finner vi altså Hatem Ben Arfa, Davide Santon, Mike Williamson og Haris Vuckic.

Sterke hjemme
Aston Villa er stort sett et godt hjemmelag – ihvertfall mot Newcastle. De fire siste oppgjørene mellom lagene på Villa Park har endt med hjemmeseier, og det inkluderer den fatale Mai-dagen i 2009 hvor Newcastle måtte svelge nedrykk fra Premier League. Sist Newcastle tok med seg 3 poeng hjem fra Villa Park var i 2005/06 sesongen. Da scoret to spillere som begge vil være inkludert i lørdagens oppgjør, men for hvert sitt lag. Målscorere den gang var nemlig Shola Ameobi og Charles N´Zogbia. Sistnevnte ble Villa spiller nå i sommer, men han er ikke den eneste ex-Newcastle spilleren i klubben. Shay Given ankom også Villa i sommer, mens Stephen Ireland, Jermaine Jenas og Habib Beye også befinner seg på Villa Park. Foran denne kampen er Emile Heskey, Jermaine Jenas, Carlos Cuellar og Eric Lichaj skadet.

Aston Villa er i likhet med Newcastle ubeiseret sålangt denne sesongen. Seieren kom hjemme mot Blackburn, mens de har spilt uavgjort hjemme mot Wolverhampton, samt delt poengene borte mot Fulham og Everton.

Watch out for
Demba Ba – Mest sannsynlig er han Pardew´s joker i denne kampen.

Darren Bent – Scorer ofte mot Newcastle, dessverre.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, R.Taylor; Marveaux, Cabaye, Tiote, Jonas; Ba, Best

Dommer: Neil Swarbrick. En uerfaren dommer i Premier League sammenheng, men har dømt oss en gang tidligere og det var i Championship sesongen 2009/10.

Tv: Tv2 PL 1

Hovedkamp – Ja, du leste riktig….

Diskuter kampen i forumet her

You must be logged in to post a comment Login