Preview: Nottingham Forest – Newcastle

Oppdatert: 18. September 2011

Alan Pardews menn er tilbake i aksjon allerede på tirsdag, når turen går til Sherwood skogen og skogvokterne skal nedkjempes.


Kick off: Tirsdag 20. September kl. 20.45

Holdt på å ryke
Det var med et nødskrik at Newcastle tok seg videre fra 2.runde, og ekstraomganger måtte til borte mot Scunthorpe. Laget fra League One styrte kampen før hvilen og tok ledelsen, og den ledelsen varte helt til 80 minutter var spilt. Da tok Ryan Taylor saken i egne hender og sendte et frispark i nota, og Newcastle kunne puste lettet ut over at de fikk spille ekstraomganger. Etter drøyt 110 minutters spilt dukket minstemann Ameobi opp og sendte Newcastle videre til 3. runde. Der venter altså den gamle storheten Nottingham Forest. Laget som er under ledelse av Steve McLaren har hatt en grusom start på sesongen og ligger under streken på 22. plass etter sju serierunder. McLaren var forøvrig manager i Twente da Cheick Tiote spilte der, og sammen vant de den nederlandske ligaen i 2010. Det betyr ikke at dette blir en enkel kamp og hjemme på City Ground har de en god støtte fra et engasjert hjemmepublikum. Newcastle tapte kun fire kamper da Chris Hughton og hans gutter i 2009/10 cruiset gjennom Championship, men ett av disse tapene kom nettopp på City Ground. Den kampen endte 1-0 og Dexter Blackstock som fortsatt er i klubben ble matchvinner.

Bring on Ben Arfa
Mest sannsynlig vil Alan Pardew gjøre noen forandringer på laget til denne kampen, men han har gått ut og sagt at vi vil satse på cupene denne sesongen, så vi burde forvente en startoppstilling hvor flere av våre beste er inkludert. Dette så vi også tendenser til mot Scunthorpe i 2. runde. Sylvain Marveaux, Shola Ameobi, og Peter Løvenkrands vil nok alle få spilletid, mens Hatem Ben Arfa endelig er klar til match igjen. Det blir isåfall franskmannens første obligatoriske kamp på omlag 11 måneder. På skadelisten finner vi Haris Vuckic, Mike Williamson, Mehdi Abeid, Alan Smith og Davide Santon.

Gammel storhet
Situasjonen på City Ground er ikke som den en gang var. Laget som vant den gjeveste europacupen 1979 og 1980, har nemlig ikke vært i Premier League siden 1999. Siden Brian Clough avsluttet sin era i Forest i 1993 har klubben hatt 16 managere, og de har aldri nådd tilbake til samme høyder siden. Tidligere i vår kjempet Forest seg til den siste play-off plassen i Championship, men de måtte gi tapt i semifinalen mot Swansea, som senere rykket opp etter play-off finalen på Wembley. På dagens Forest lag finner vi flere profiler som besitter mye Premier League erfaring. Blant annet George Boateng, Andy Reid, Matt Derbyshire og Jonathan Greening.  På skadelisten hos Forest finner vi nevnte Boateng, Marcus Tudgay og den tidligere Liverpool-ungutten Paul Anderson.

Watch out for
Hatem Ben Arfa – Ingen begrunnelse

Ishmael Miller – Sterk og rask angriper som tidligere har vært innom West Brom og Man.City i Premier League. Scoret for WBA på St. James Park høsten 2008.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, Perch, Coloccini, Ferguson; Guthrie, Cabaye, Tiote, Marveaux; Løvenkrands, Sh.Ameobi

Dommer: Lee Mason

TV: Ingen

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login