Preview: Man.City – Newcastle

Oppdatert: 02. October 2010

Nok en tøff bortekamp venter for Newcastle, som mot alle odds har vært bedre borte enn hjemme sålangt denne sesongen.


Kick off: 14.30 Søndag 03.10

Totalt sett har åpningen på sesongen vært godkjent for Chris Hughtons mannskap, men det er ikke til å stikke under en stol at Newcastle har rotet vekk viktige poeng. To strake hjemmetap mot Blackpool og Stoke er langt under pari, men til gjengjeld har det blitt poeng både på Molineux og Goodison Park. I tillegg har Newcastle notert seg for to borteseire i ligacupen mot Accrington Stanley og selveste Chelsea. Derfor er det en svak optimisme foran denne kampen med tanke på å ta med seg poeng hjem fra City of Manchester Stadium.

Skadelisten inneholder for øyeblikket Steve Harper, Steven Taylor og Dan Gosling. Danny Guthrie, Danny Simpson og Leon Best er tilbake i trening, men ingen av de spiller søndagens kamp mot pengesterke City-spillere. Xisco er tilbake etter å ha sonet tre kampers karantene etter et rødt kort i en reservelagskamp mot Sunderland. Sol Campbell måtte stå over Stoke kampen etter en liten skade han pådro seg etter oppgjøret mot Chelsea forrige uke, men ventes å være tilbake i troppen nå. Situasjonen er med andre ord ikke så ulik hva den var forrige uke, og sannsynligvis blir det får forandringer fra laget som startet mot Stoke. Chris Hughton har imidlertid hintet om at Jonas kan få sjansen, og da er det mest trolig at det er Wayne Routledge sin tur til å vike for plassen.

Stjernegalleri

Som alle har fått med seg så tjener Yaya Toure 2,2 millioner kroner i uka, og klubben har brukt over en milliard kroner denne sommeren på å forsterke laget. Det er med andre ord ingen tvil om hvem som har presset på seg foran denne kampen. Med spillere som Carlos Tevez, Yaya Toure, David Silva og James Milner i stallen har de etterhvert fått et slagkraftig mannskap. Tross milliarder og arabere på tribunen, så kan City få det tøffere enn de ønsker på søndag. City spilte Europa League kamp mot Juventus på torsdag og det er lov å håpe på en del slitne bein hos søndagens motstander. Roberto Mancini fikk hvilt noen av sine stjerner, men flere av dem var med i oppgjøret som endte 1-1 mot den gamle dame fra Italia. Marco Balotelli blir trolig ikke klar til denne kampen, også Pablo Zabaleta er på skadelisten. Både Craig Bellamy og Shay Given er på lønningslista hos den arabiske Manchester klubben, men ingen av de spiller mot Newcastle. Bellamy er for øyeblikket på lån i den walisiske hovedstaden, mens Given har måtte ta til takke med benken denne sesongen etter at Mancini valgte å gå for Joe Hart som førstevalg mellom stengene. En gammel kjenning blir det likevel å se hos City. James Milner meldte overgang til de lyseblå i august og spiller etter all sannsynlighet søndagens kamp.

Aldri vunnet på City of Manchester Stadium

Newcastle har aldri maktet å ta med seg 3 poeng hjem fra City sitt nye fantastiske stadion som sto klart i 2003. Fire tap og to uavgjort er fasiten, og kun tre mål har blitt scoret for vår del. Sist lagene møttes i Manchester ble det 1-2 tap for Magpies. Det er allikevel mye å forvente at dagens Newcastle mannskap skal ta med seg tre poeng på søndag, men med bortekampene mot Everton og Chelsea friskt i minne burde alt være mulig. Dessuten er det et revansjesugent Newcastle-lag som tar turen til Eastlands.

Watch out for

– Carlos Tevez. Har åpnet sesongen meget godt. Har 4 mål på 6 kamper, hvilket betyr at han har vært like god som Andy Carroll hittil denne sesongen.
– Hatem Ben Arfa. Kommer til å stå i spissen for Newcastle sitt kontringsspill på søndag. Har ekstremegenskapene som skal til i denne type kamper.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Perch, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Jonas, Barton, Tiote, Ben Arfa; Nolan; Carroll

Dommer: Martin Atkinson

Kampen vises på TV2 PL 1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login