Preview: Newcastle – Watford

Oppdatert: 18. September 2015

Newcastle ligger nederst, på 20. plass, før sjette serierunde sparkes i gang. Sesongens første seier bør komme mot nyopprykkede Watford, ettersom de to neste kampene er det Chelsea og Manchester City som står på motsatt banehalvdel. Les TAN sitt preview her!

Dato: Lørdag 19. september

Kampstart: Kl. 16:00 @ St. James’ Park

Dommer: Roger East

Til tross for bare 2 poeng de første 5 kampene så har mange vært optimistiske til det supporterne kan forvente av McClarens lag i tiden fremover. Åpningskampen mot Southampton var sprudlende og man spilte en god kamp som endte i ett poeng på Old Trafford, og kampene mot Arsenal og Swansea ble ødelagt av tåpelige utvisninger. Men i mandagskampen borte mot West Ham denne uken virket det som alt var tilbake til “normalt”, med slurvete forsvarsspill og et tamt angrep. McClaren selv har uttalt denne uken at han var skuffet over spillerens reaksjon når West Ham scoret målene sine, og mener at spillerne har en “mental bagasje” fra fjorårets miserable sesong.

Lagene

Som kjent er lagets nye (og aggressive) spiss Mitrovic fremdeles ute med suspensjon, da han soner sin kamp nummer 2 av 3 mot Watford etter den kontroversielle utvisningen mot Arsenal. I tillegg sliter Tiote igjen med en kneskade, mens både Dummett og Steven Taylor er utilgjengelige pga. skader til denne kampen. Et lite lysepunkt skal være at Marveaux er tilbake i trening, men lite tyder på at det blir spilletid på han under lørdagens kamp. Steve McClaren har varslet at ingen kan være sikre på førstelagsplass for Newcastle om dagen, da han enda ikke har funnet sin foretrukkede startoppstilling. Han skryter denne uken av laget sin innsats i mandagens kamp etter at De Jong, Perez og Aarons kom inn på laget. Spesielt Ayoze Perez er en favoritt blant supporterne, og har så langt denne sesongen igjen vist seg som en verdifull spiller.

Forventet lagoppstilling: Krul; Janmaat, Mbemba, Coloccini, Haidara; Anita, Colback; Sissoko, Winjaldum, Thauvin; Cisse / Perez

For Watford sin del mangler de Behrami og Britos grunnet suspensjon, og har også noen spillere som kan debutere på mektige St. James’ Park. De har så langt plukket 6 poeng, blant annet med en imponerende seier over Swansea forrige helg. De er mest kjent for sine potente angrepsspillere som engelskmannen Troy Deeney, tsjekkeren Vydra og spennende Ighalo.

Kampen

Mange sier at dette allerede er en “must win”-kamp for Magpies, da det er Chelsea og Manchester City som er våre neste to motstandere, og en tapsrekke allerede nå kan bli fatalt for klubben som så vidt reddet plassen sin på slutten av fjorårssesongen. McClaren uttaler før kampen at han har vært svært fornøyd med innsatsen til guttene i kampene før West Ham-kampen, og at nedturen vi opplevde på mandag var forventet, og var en naturlig reaksjon ettersom laget har byttet både spillere og spillestil over sommeren.

Watford-manager Sanchez Flores sier at han håper at laget greier å stilne Toon Army, og det er nok 55 000 veldig forventningsfulle supportere på tribunen når kampen startes. Historisk sett har ikke Newcastle tapt hjemme for Watford siden 1981 (8-3-0), men samtidig er Newcastle sine 2 mål så langt i sesongen det laveste blant samtlige lag i de 4 øverste engelske divisjonene. Hvem som skal score målene for Newcastle er det store spørsmålstegnet, og det skal bli spennende å se om nysigneringene Thauvin og Winjaldum finner tonen foran hjemmepublikumet.

TAN ser i krystallkulen at det ender med en 2-0 seier etter scoringer av Ayoze Perez og Gini Winjaldum. HOWAY!

You must be logged in to post a comment Login