Preview: Newcastle – Chelsea

Oppdatert: 25. September 2015

Både Newcastle og Chelsea har hatt en skuffende start på sesongen, men sistnevnte fikk en real opptur mot Arsenal forrige helg. I motsetning gikk Tyneside-klubben på en uventet cup-exit mot lilleputtene fra Sheffield Wednesday på onsdag. Mange hevder nå at Newcastle igjen er en klubb i krise.

Dato: Lørdag 26. september 2015

Kampstart: 18.30 @ St. James’ Park

Dommer: Martin Atkinson

Før lørdagens oppgjør på St. James’ Park ligger “the Magpies” nest sist på tabellen, og står fortsatt uten seier etter 6 kamper. De blå fra vest-London ligger på en svært skuffende 15. plass, men ser ut til å ha snudd trenden etter seieren mot Arsenal på Stamford Bridge. Chelsea-spillerne må nok derfor finne seg i å være favoritter foran den 7. serierunden.

Likevel har hjemmelaget et godt tak på Chelsea på St. James’ Park, statistisk sett. De tre siste møtene har endt med hjemmeseier, og Jose Mourinho har, etter fem forsøk, ennå til gode å vinne borte mot Newcastle. Dermed vil nok portugiseren være villig til å strekke seg svært langt for å dra i land tre poeng på lørdag.

Etter det pinlige tapet mot Sheffield Wednesday på onsdag, har mange begynt å tvile på om laget har det som skal til for å holde seg i Premier League. Etter kommende helgs kamp, møter Newcastle Manchester City, og går altså mildt sagt noen tøffe uker i møte. Hvis den elendige formen fortsetter, risikerer altså Tyneside-klubben å stå med fattige 2 poeng etter 8 runder. Da vil det nok være mye som minner om krisestemning i Geordieland.

Samtidig ser keeper Tim Krul ut til å stå fram og mane sine lagkamerater til kamp. Etter onsdagens flause uttalte han til den offisielle nettsiden at “Nå må alle se seg selv i speilet, og spørre om de virkelig ga alt. Hvis ikke, må de starte umiddelbart, for det vi gjør for øyeblikket er virkelig ikke godt nok!” Dette er et initiativ som manager Steve McClaren nok er glad for å se.

Lagene

McClaren er nok også glad for å ha Aleksandar Mitrovic tilbake i troppen etter hans tre kamper lange karantene. Forhåpentligvis vil serberen nå åpne målkontoen, og løfte “skjærene” opp fra nedrykksstriden. I tillegg er det verd å nevne at Chelseas Diego Costa er utilgjengelig for helgens kamp, etter forrige kamps tumulter med Arsenals Gabriel.

McClaren har uttalt at han ennå ikke har funnet sin foretrukne førsteellever, så ingen spillere kan føle seg trygge på en plass i startoppstillingen. Likevel regnes det som sannsynlig at følgende spillere blir å finne fra start i lørdagens kamp:

Forventet lagoppstilling: Krul; Janmaat, Mbemba, Coloccini, Haidara; Sissoko, Colback; Perez, Wijnaldum, Thauvin; Mitrovic.

 

 

You must be logged in to post a comment Login