Preview: Newcastle – Tottenham

Oppdatert: 16. August 2012

Sesongstarten står for tur og Alan Pardews menn tar imot Tottenham til det som er en av godbitene i helgens Premier League åpning.


Kampstart: Lørdag 18. August, kl. 18.30

Skadetrøbbel for Pardew
Det har vært en nervøs stemning rundt Newcastle de siste dagene, iallefall for oss på utsiden. Kampen mot Cardiff sist helg var bunnivå, og flere spillere pådro seg mindre skader. Cheik Tiote og Fabricio Coloccini var av de som var uheldige i Wales, men mye tyder på at de blir klare til lørdagens møte med Tottenham. Papiss Cisse ventes også å bli klar. Yohan Cabaye, Demba Ba og Hatem Ben Arfa er usikre. Når det gjelder Vurnon Anita som signerte for Newcastle på torsdag, så blir han spilleklar – allikevel må nok nederlenderen ta til takke med en plass på benken om han blir med i troppen.

Fabricio Coloccini leder Newcastle ut til en ny sesong.

Pardew benyttet muligheten til å drille forsvarsfireren sist helg, uten særlig hell. Likevel får de samme fire trolig også muligheten på lørdag. Steven Taylor var fantastisk sammen med Coloccini i fjor høst, og det er ikke uventet om han får plassen tilbake etter en god pre-season.

Et av de største diskusjonstemaene rundt Newcastle i sommer har vært hvilken formasjon Pardew skal benytte denne sesongen. Pardew er selv en tilhenger av 442, men benyttet 4231/433 med stort hell forrige sesong. Med Ben Arfa i startelleveren vil vi nok se 4231 eller 433, mens vår manager også har snakket om å gi Demba Ba mer spilletid som ren spiss – dermed 442 med en senegalesisk spissduo. Spørsmålene er altså mange, men undertegnede tror fraværet av Hatem Ben Arfa fører til at Pardew velger 442 på lørdag. Shola Ameobi har vært god i pre-season og kan faktisk være meget aktuell til en startplass mot Tottenham.

Harry ut, Villas-Boas inn
Tottenham sikret seg Andre Villas-Boas da klubben noe overraskende valgte å gi Harry Redknapp sparken tidligere i sommer. Det har ikke bare vært plankekjøring for London-klubben i sommer med Modric sagaen og delvis spisskrise inn mot seriestart. Laget som endte på fjerdeplass forrige sesong har vært relativt rolige på transferfronten sålangt. Jan Verthongen og Gylfi Sigurdsson har kommer inn døra, men fansen venter nok på en ny kreativ midtbanespiller og ikke minst en spiss før vinduet stenger 31. August.

På skadelisten hos lørdagens gjester finner vi ex-Newcastle kaptein Scott Parker. Han gjennomgikk en operasjon tidligere i sommer som setter han ute av spill. Det åpner muligens døren for en annen ex-Newcastle spiller, nemlig Jermaine Jenas. Forrige sesong var skuffende for Jenas, som ble lånt ut til Aston Villa i mangel av spilletid på White Hart Lane. Der pådro han seg i tillegg en langvarig skade som satte han ut av spille store deler av sesongen. Sebastian Bassong er også tilbake i Tottenham, men det spørs om han er med i Villas-Boas sine planer – dersom han har tittet gjennom sesong dvd´ en til Wolverhampton fra forrige sesong.

Gareth Bale er Tottenhams store juvel, og gledelige nyheter for Spursfansen er at han signerte for fire nye år i sommer, og har klart å riste av seg nok en skrekktakling fra Charlie Adam. Bale spilte for Wales i midtuken og er klar for kamp på St. James Park – fem år etter han som 18 åring forøvrig ble stygt skadet av Geremi på samme grunn. Skaden satte en stopper for utviklingen han hadde under Martin Jol, og det tok tid for waliseren å komme tilbake til sitt toppnivå.

Historie
Kampene mellom Newcastle og Tottenham har ofte vært svært severdige og morsomme. På St. James Park har Newcastle de siste årene hatt et godt tak på Tottenham. Sist London-klubben vant en seriekamp på St. James Park var i 2004, det var forøvrig også sesongens første hjemmekamp for Newcastle sin del, så vi får håpe det ikke forandrer seg til en trend lørdag kveld. Forrige sesong var en forrykende affære med flotte mål og intens “end-to end” fotball. Kampen endte 2-2 etter at Shola Ameobi virkelig fikk lykketreff ti minutter før slutt og utlignet foran Gallowgate.

Tottenham manager Andre Villas-Boas gjestet St. James Park som Chelsea manager sist sesong. Det endte med 3-0 seier til The Blues, i en kamp som ble preget av horrible dommeravgjørelser. Sånt jevner seg heldigvis ut over en hel sesong.

Sannsynlig lagoppstilling
4-4-2: Krul; Simpson, S. Taylor, Coloccini, Santon; Marveaux, Tiote, Cabaye, Jonas; Sh. Ameobi, Cisse

Dommer: Martin Atkinson. Blåser ofte til fest på St. James Park. Dømte 2-0 seieren mot Liverpool forrige sesong, hvor Jose Enrique måtte avslutte mellom stengene for de røde. Ledet også kampen da Newcastle valset over Aston Villa med 6-0, i det som også var sesongens første ligakamp på St. James Park i 2010/11 sesongen.

TV: Kampen vises direkte på TV2 PL 1

Kampen kan du diskutere i forumet her.

På twitter er hashtag #newutd

You must be logged in to post a comment Login