Anita har signert

Oppdatert: 16. August 2012

Vurnon Anita har i dag signert en femårskontrakt med Newcastle. Klubbens fjerde signering i sommer er dermed i boks.

Den nederlandske 23åringen kommer fra Ajax, hvor han har spilt siden 2005. Med seriemesterskap i Æresdivisjon de 2 siste sesongene, er det en trofèsulten spiller klubben har signert.

– Jeg har vunnet nesten alt i Nederland, så valget om å ta steget var ikke så vanskelig. Jeg har troen på at vi kan vinne trofèer her i Newcastle, og det er på tide at klubben gjør det, sier forsvars- og midtbanespilleren i en kommentar.

Anita, som er et produkt av Ajax’ berømte akademi, innrømmer i samme intervju at samtalene med landsmannen Tim Krul var avgjørende for valget.

– Han solgte klubben veldig godt, blant annet ved å fortelle hvilke fantastiske fans klubben har og at han veldig gjerne ønsket at jeg skulle komme til Newcastle, sier Anita.

Spilleren forteller også at samtalene med Pardew gjorde at de siste brikkene falt på plass.

– Jeg fortalte han at jeg ønsker å spille defensiv midtbane, og fikk bekreftet at det er den posisjonen jeg er tiltenkt en rolle i, bekrefter den unge nederlenderen.

Alan Pardew ser fram til å kunne ta i bruk en Anita som allerede er matchklar. Og sjansene er store for at 23åringen ikler seg drakt nummer 8 allerede i lørdagens kamp mot Tottenham.

– Vurnon er en utrolig talentfull spiller med gode tekniske egenskaper, som er akkurat det jeg har sett etter. Han har spilt en god pre-season og vist at formen er på plass, så han er klar til kamp når jeg har bruk for han, sier Pardew i et intervju med nufc.co.uk.

Prislappen på Anita skal ligge omkring 8,5 millioner Euro, eller drøye 60 millioner norske kroner.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login