Preview: Newcastle – Sunderland

Oppdatert: 28. October 2010

Dette er kampen alle Newcastle fans har ventet på siden opprykket ble klart i våres – endelig er det klart for Tyne-Wear derby. Sunderland kommer til St. James Park og det vil bli et forrykende oppgjør mellom de to lagene som utgjør et av storbrittanias største lokalderbyer.

Kick off: Søndag 31. oktober kl. 14.30

Chris Hughton står foran sin største oppgave hittil som Newcastle manager når Sunderland kommer på besøk søndag ettermiddag. Rivaliseringen mellom Newcastle og Sunderland som ligger omlag 2 mil sør for Tyneside, er tøff og brutal. Det er det nærmeste man kommer en høyrisikokamp på St. James Park, og flere oppgjør har vært etterfulgt av slosskamper og politiarrestasjoner de siste årene. Det er kampen om nord-øst England, det er klart for “The Tyne-Wear derby.

Velger Hughton samme lag som sist?

Chris Hughton står foran sin største oppgave som manager for Newcastle.

Chris Hughton har vist at han ofte gir laget som vinner kamper ny tillit i neste kamp og etter forrige helgs triumf mot West Ham ser vi ikke at det vil bli gjort de store forandringene. Det var en god prestasjon med god kvalitet og iherdig innsats. Onsdagens kamp mot Arsenal ble heller ingen suksess for back-up spillere som Danny Guthrie, Ryan Taylor og Peter Løvenkrands. Skadesituasjonen er nesten uforandret fra sist helg, men Sol Campbell kan rekke søndagens oppgjør. Steven Taylor er tilbake i full trening, men har lite kamptrening og er ikke med mot Sunderland. Steve Harper, Dan Gosling, Hatem Ben Arfa og Leon Best er også uaktuelle.

One man team

Hvor hadde Sunderland vært uten Darren Bent? Sannsynligvis hadde de spilt lokaloppgjør mot Middlesbrough og ikke Newcastle

Ha´Way the lads!

denne sesongen. Sunderland skal ha honnør for at de er et meget vanskelig lag å spille mot, hele seks av deres ni ligakamper denne sesongen har endt uavgjort. Med to seiere i tillegg til ett tap gjør at de før helgens runde ligger på 7. plass, og kun ett poeng foran Newcastle. Manager Steve Bruce har gjort en god jobb med klubben, men mannen som har en stor karriere bak seg i Manchester United hadde en mer fornuftig oppvekst. Barndommen tilbrakte han nemlig på Tyneside og han var Newcastle fan som liten gutt. Foran søndagens kamp har Sunderland fire mann på skadelisten. Andy Reid, Fraizer Campbell, David Meyler og Kieran Richardson er alle uaktuelle. Denne kampen blir også et veldig hyggelig gjensyn med Titus Bramble som gjennom 90 minutter skal få høre hvor ubrukelig han var i svart og hvit drakt. Dessuten kan man lure på hvor mange “pints” Steve Bruce hadde innabords da han utvalgte Lee Cattermole som årets kaptein. To røde kort på fire kamper sier sitt, det kan bli en spennende midtbaneduell mellom han og Joey Barton.

To geordier i par kan bli avgjørende

Det er få spillere som har vært så mye diskutert de siste ti årene som Shola Ameobi. Mannen som er inne i sin ellevte sesong på St.James Park er “elsket og hatet”. Han er elsket fordi han har hatt en tendens til å score mot Sunderland. Sist Newcastle var i Premier League scoret han i begge kampene, mens han er en av heltene fra den legendariske 3-2 seieren på St. James Park i 2005. Sist helg var han en av de elleve utvalgte hos Chris Hughton, og i par med Andy Carroll gjorde han en godkjent kamp på topp. Dermed kan det fort bli de to geordiene på topp nok en gang, når Sunderland står på motsatt banehalvdel. Andy Carroll er heller ikke ukjent med disse lokaloppgjørene. I 2008 vant Newcastle 2-0 over Sunderland etter to mål fra Michael Owen, og Carroll spilte det siste kvarteret som innbytter. Sesongen etter startet han lokaloppgjøret på topp sammen med nettopp Shola Ameobi i en kamp som endte 1-1.

Shola Ameobi har nettopp gjort ett av Newcastle sine mål i 3-2 seieren mot Sunderland i 2005.

Watch out for

– Shola Ameobi. Ingen tvil, dette er kampen for den langbeinte Nigerianske geordien.
– Darren Bent. Dette er Sunderlands mann i sesongens 38 kamper og 365 dager i året.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Barton, Nolan, Tiote, Jonas; Ameobi, Carroll

Dommer: Phil Dowd

Kampen sendes på Skysports 1. Vi vil også sende en svær kaktus til TV2 huset i Bergen, som heller vil bruke tida på Villa-Birmingham. Det som derimot er positivt er at folk hjemme i Norge slipper å høre en av de dårlige kommentatorene til TV2 hvis de velger å se den på en av kanalens øvrige PL-kanaler.

Diskuter kampen i forumet her.


You must be logged in to post a comment Login