Preview: Arsenal – Newcastle

Oppdatert: 05. November 2010

Newcastle har to seire på to kamper i London denne sesongen, nå er det klart for nok en bortekamp i hovedstaden, og kan Chris Hughton stjele med seg poeng fra hjemmesterke “Gunners”?


Kick off: Søndag 7.November kl. 14.30

Det var en historisk ettermiddag på St. James Park sist helg, da erkerivalene fra Sunderland ble sendt hjem med stortap etter en forrykende forestilling fra Chris Hughton sine knallsterke menn. Alle de elleve som var utpå banen ga 100% og leverte en prestasjon man vil snakke om på Tyneside i flere år fremover. Selvtillitten og optimismen er stor i Newcastle laget for tiden, og da passer det bra og møte et topplag. Nå får vi svaret på hvor gode vi egentlig er. Arsenal var forøvrig også motstander for en drøy uke

Colo har hatt en kanonstart på sesongen og er elsket av Toon Army.

siden, da Newcastle røk på et 0-4 tap og ble sendt på hodet ut av Carling Cup.

Tøff konkurranse om stopperplassene

Fabricio Coloccini har hittil levert en kjempesesong og har vært en av lagets aller beste spillere denne sesongen, mens stopperkollega Mike Williamson også har imponert i sine ti første Premier League kamper i karrieren. Nå er imidlertid både Sol Campbell og Steven Taylor tilbake fra skade, hvilket betyr en betraktelig økning i konkurransen bakerst i back-fireren. Verken Colo eller Williamson har spilt seg ut, men Chris Hughton er nok veldig glad for å få konkurranse om plassene. Fremover på banen har vi også flere og flere alternativer å spille på. Danny Guthrie ble ikke engang funnet god nok for benken mot Sunderland. Dan Gosling, Steve Harper, Leon Best og Hatem Ben Arfa utgjør dermed skadelista foran denne kampen. Det er også knyttet spenning til om Chris Hughton tør å starte med de samme som startet mot Sunderland. Det var en offensiv taktikk med to store og sterke spisser foran. Det kan være en suksessoppskrift mot et Arsenal lag som sliter i luftrommet, men risikoen kan bli stor med fire mann på midten mot en verdensklassespiller som Cesc Fabregas.

Spiller Fabregas?

Arsenal har hatt en god sesongåpning og ligger før helgens runde på andre plass, fem poeng bak ligaleder Chelsea. De har imidlertid hatt et solid arbeidsuhell på hjemmebane denne sesongen, da de tapte 2-3 mot West Bromvich. Arsenals kaptein og stjernespiller, Cesc Fabregas har slitt med en hamstringskade denne uken som han fikk føling med under forrige helgs kamp mot West Ham. Fabregas er en av de absolutt beste spillerne i Europa, og som Newcastle supporter er det lov å håpe på at han blir frisk på mandag. Ellers er Abou Diaby, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs, Robin van Persie og Aaron Ramsey skadet for søndagens hjemmelag. Arsene Wenger har uansett en meget sterk stall, og uansett hvilke menn han sender utpå mot Newcastle skal det bli tøft for de svart og hvit-stripete. Det skal legges til at Arsenal laget har en tøff reise bak seg denne midtuken, etter å ha spilt mot Shakatar Donetsk på onsdag. Det skal være fordel Newcastle, og på Emirates Stadium må vi klamre oss fast til det lille vi

kan.

Andy Carroll blir en trussel for Arsenal spillerene med sin enorme hodestyrke.

Aldri vunnet på Emirates

Arsene Wenger har en meget solid statistikk hjemme mot Newcastle. 12 seiere, 2 uavgjort, 2 tap er fasiten for den franske suksesstreneren. Sist Newcastle tok med seg tre poeng var i desember 2001 på gamle herlige Highbury. Etter at Emirates Stadium sto klar sommeren 2006 har det vært lite suksess for Newcastle å møte Arsenal i London. Takket være en scoring fra Kieron Dyer og fantastisk keeperspill av Shay Given tok Newcastle under ledelse av Glenn Roeder med seg ett poeng hjem i sesongen 2006/07. Siden har det blitt fire strake tap, hvorav de tre siste oppgjørene har endt 0-3.

Watch out for

– Andy Carroll. En vanvittig trussel på dødballer, og dødballer blir vårt største våpen mot Arsenal.
– Theo Walcott. Spiller ikke Fabregas, så er også denne mannen i storform om dagen.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Coloccini, Williamson, Jose Enrique; Barton, Tiote, Nolan, Jonas; Ameobi, Carroll

Ingen fortjener å byttes ut etter forrige helgs triumf, men tør Hughton og spille 4-4-2 mot Arsenal.

Dommer: Mike Dean

Tv2 sender kampen på sin hovedkanal, og vi gleder oss allerede til å høre om Alex Schau sin begeistring for Andy Carroll.

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login