Preview: Newcastle – Stoke

Oppdatert: 24. September 2010

Etter de uforutsette borteseierne mot Everton og Chelsea, er det nå tid for en kamp hvor Newcastle er den store favoritten når Stoke tar turen til SJP søndag ettermiddag.


Newcastle ligger på en fin 6. plass med syv poeng på fem kamper. Skjærene hentet seg fint opp igjen etter fadesen mot Blackpool med seiere både på Goodison Park (1-0) og på Stamford Bridge (4-3).

Mange på ute – Perch tilbake
Som vanlig har Newcastle en hel gjeng på skadelisten. Steven Taylor, Harper, Gosling, Simpson, Best og Guthrie er alle ute med skader, mens Xisco soner sin siste kamp av suspensjonen han pådro seg i en reservelagskamp mot Sunderland. Perch er imidlertid tilbake etter å ha sonet for fem gule kort mot Chelsea.

Det forventes at Ben Arfa og Tiote starter kampen slik de gjorde det mot Everton. Spørsmålet er om Chris Hughton velger Routledge eller Gutierrez på motsatt ving. Krul overtar Harpers plass i buret. Vi tror på følgende lag:


Motstander i god form
Stoke fikk en elendig start på sesongen med tre strake tap, men Tony Pulis’ mannskap har funnet formen i det siste. Først slo de Aston Villa 2-1, før de spilte 1-1 mot bunnrival West Ham. I midtuken vant “The Potters” 2-0 mot Fulham og tok seg i likhet med Newcastle til åttendedelsfinalen av Carling Cup.

Sidibe og Pennant er definitvt ute for laget fra West Midlands. I tillegg er Jon Walters og tidligere Sunderland-stjerne Kenwyne Jones usikre.

Stallen til Stoke er ganske brukbar og inneholder mange kjente navn, som Eidur Gudjohnson, Robert Huth, Ryan Shawcross, Salif Diao, Tuncay Sanli, Thomas Sørensen, Matthew Etherington og ex-Magpie A. Faye.

Innbyrdes oppgjør
Lagene har møttes tre ganger de siste sesongene. Hjemme på SJP står Newcastle med én seier (4-1 i FA-cupen i 2008) og en uavgjort (2-2), mens det også ble poengdeling (1-1) i møtet på Britannia Stadium i sesongen da Newcastle rykket ned.

Kampstart er 17.10 på søndag og ikke lørdag kl. 16.00 som det først ble oppgitt i sidebaren her på newutd.no. TV2 PL1 viser oppgjøret.

Diskuter kampen med likesinnede i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login