Preview: Chelsea-Newcastle

Oppdatert: 20. September 2010

Chris Hughton og hans mannskap reiser til London onsdag kveld, for å bryne seg på den regjerende ligamesteren i tredje runde av Carling cup.


Kick off: 20.45 Onsdag 22. September

Newcastle imponerte stort i helgen med sin triumf på Goodison Park, og etter seks spilte kamper kan man definitivt konstatere at det har vært en fin start på sesongen. Ligacupen er ingen stor prioritet for Chris Hughton denne sesongen, og han har varslet at han vil sende utpå et helt annet mannskap enn de 11 som startet mot Everton. Chelsea på sin side har en meget sterk stall og sannsynligvis kan det bli en tøff aften for et ungt Newcastle mannskap.

Forandringer på laget

Chris Hughton måtte se sitt førstevalg mellom stengene, bli båret av banen mot Everton, hvilket betyr at Tim Krul vil få hanskene de neste ukene. Det betyr også at det blir plass til en svenske på benken, Ole Söderberg er for tiden klubbens tredjevalg mens Fraser Forster er utlånt til Celtic. Steven Taylor og Dan Gosling er langtidsskadde, mens Leon Best, Danny Guthrie og Danny Simpson er tilbake i lett trening. Sansynligvis spiller ingen av de på onsdag. Sol Campbell er derimot på vei tilbake og trolig får han sin debut på Stamford Bridge. James Perch er suspendert til denne kampen, etter å ha fullført kunstykket å pådra seg fem gule kort på fem kamper.

Laget til Roman

Chelsea har de siste årene utviklet/kjøpt seg til å bli en av verdens aller beste klubber, noe de også viste forrige sesong da Carlo Ancelotti og hans menn hentet hjem Premier League trofeet. Chelsea har fortjent nok fått stempelet som kjøpelag, men de to siste årene har også kjøpegalskapen roet seg på Londons vestkant. I takt med Roman Abramovitsj sin visjon om å skape et ungdomslag som kunne levere verdensstjerner, så har det så smått begynt å komme opp en rekke unge sultne spillere gjennom deres ungdomsavdeling. Spillere som Jeffrey Bruma, Fabio Borini, Gael Kakuta og Patrick van Aanholt har alle vært inkludert i laget denne sesongen og i fjor beviste deres U-18 lag at de er landets beste da de hentet hjem seieren i FA-Youth Cup. Sannsynligvis vil flere av ungguttene til Ancelotti få sjansen mot Newcastle, mens det også vil bli plass til flere sterke navn som Yossi Benayoun, Nicolas Anelka, Yuri Zhirkov og Daniel Sturridge. John Terry og Frank Lampard sto over helgens seriekamp mot Blackpool, men det er lite sannsynlig at de gjør sine comeback i ligacupen mot Newcastle. Ellers har Chelsea et skadefritt mannskap å plukke fra.

Ikke vunnet på brua på over 20 år

Newcastle har en grusom statistikk på Stamford Bridge, og har ikke vunnet der siden sesongen 1986/87. Riktignok maktet Newcastle å ta med seg et poeng fra brua, i den fatale nedrykkssesongen. Før det sto vi med åtte strake tap, hvorav sju målløse kamper. Det er med andre ord barrierer som må brytes på onsdag, og med en pose selvtillitt fra Goodison Park kan alt skje i en kamp hvor begge lag mønstrer sine nest beste spillere.

Watch out for
– Daniel Sturridge. Engelsk U-21 landslagsspiss som tross sin unge alder har flere sesonger bak seg i Premier League. Scoret i 4-1 triumfen over Zilina i Champions League forrige uke.
– Tim Krul. Det hviler et stort ansvar på den unge hollenderen de neste ukene. Mot Chelsea vil vi få en pekepinn på hvor god Krul er.

Mulig lagoppstilling
Tim Krul; Ryan Taylor, Sol Campbell, James Tavernier, Tamas Kadar; Jonas Gutierrez, Alan Smith, Ryan Donaldson, Peter Løvenkrands; Shola Ameobi, Nile Ranger

Dommer: Phil Dowd

Kampen kan diskuteres i forumet her

You must be logged in to post a comment Login