Preview: Newcastle – Stoke

Oppdatert: 20. April 2012

Det er et høytflyvende Newcastle-lag som tar imot Stoke til dyst på St. James’ Park i morgen ettermiddag. Pardews menn er for alvor med i jakten på en CL-billett, men bør helst vinne mot Tony Pulis sitt mannskap for å hevde seg blant topp fire.

NEWCASTLE
Newcastle har nemlig et veldig tøft program igjen etter denne kampen. De fire siste motstanderne er nemlig Everton og Wigan i knallform, samt topplagene Chelsea og Manchester City. Med seier vil de sorthvite gå opp på 4. plass på tabellen, i hvert fall fram til Tottenham har målt krefter mot QPR litt senere på kvelden.

Skjærene står med fem strake seiere og har vært bunnsolide på hjemmebane denne sesongen. Statusen viser ti seiere, fem uavgjorte og bare to tap. Ben Arfa har virkelig funnet formen, mens Cissé scorer på bestilling i kamp etter kamp. Det er derfor ikke rart at Newacstle regnes som klare favoritter foran morgendagens oppgjør.

Når det gjelder skader er Steven Taylor, Sammy Ameobi, Peter Løvenkrands, Marveaux og Haris Vuckic ute. Obertan, Best og Krul er usikre. Sistnevnte har stått som en gud denne sesongen og Newcastle-fansen krysser naturligvis fingrene for at nederlenderen er frisk til klokken 16.00 i morgen. Tiote skal være klar igjen etter å ha vært ute med skade.

STOKE
Stoke har levert nok en grei sesong. Laget som spiller på Britannia Stadium ligger på 14. plass, men det er kun ett poeng som skiller opp til Sunderland på niende. The Potters karret seg til ett poeng borte mot Aston Villa forrige helg, og slo Wolves oppskriftsmessig 2-1 i kampen før det igjen.

Tony Pulis har få mann på skadelista, og kan plukke fra tilnærmet skadefri tropp. Det eneste usikkerhetsmomentet er om vingen Jermaine Pennant blir klar etter å ha slitt med influensa i det siste.

Dette laget startet mot Villa:
Asmir Begovic; Ryan Shotton, Ryan Shawcross, Robert Huth, Marc Wilson; Rory Delap, Wilson Palacios, Dean Whitehead, Matthew Etherington; Jonathan Walters, Kenwyne Jones.

INNBYRDES OPPGJØR
I det omvendte oppgjøret vant Newcastle 3-1. Demba Ba scoret hat-trick i den kampen, og det var aldri noen tvil om hvor poengene ville ende.

Newcastle tapte imidlertid 1-2 i forrige møte på SJP, da James Perch ble syndebukk med et selvmål. I 2008/09 sesongen ble det 2-2 etter at Newcastle ga fra seg en tomålsledelse.

Kampen starter klokken 16.00 og vises direkte på TV2 PL HD 1.

Diskuter oppgjøret i forumet her.

 

You must be logged in to post a comment Login