Preview: Chelsea – Newcastle

Oppdatert: 01. May 2012

Newcastle reiser til Stamford Bridge på onsdag, og må ta poeng mot Champions League finalist Chelsea om det skal være noe håp om Champions League spill på Tyneside neste sesong.


Tre cupfinaler igjen
Newcastle er fortsatt med i kampen om Champions League spill neste sesong, men Alan Pardew sine menn gikk på et skikkelig bananskall mot Wigan sist helg. Nå venter en av sesongens vanskeligste bortekamper, mens serieleder Manchester City kommer på besøk kun fire dager senere. Newcastle er som vi alle vet sikret europacupspill neste sesong, men det skal bli interessant å se hva vi kan klare å levere så lenge det fortsatt er mulighet for spill i den aller gjeveste turneringen.

Chelsea har vært i meget god form etter Roberto Di Matteo tok over som manager(Caretaker) fra portugiseren Andre Villas Boas. De er fortsatt med i kampen om topp fire, mens det venter en FA-Cup finale på Wembley kommende helg. I Champions League gikk de som kjent hele veien til finalen etter ha slått selveste Barcelona i semifinalen, og Bayern München er motstander på Allianz Arena i München 19.mai.

Newcastle mangler fortsatt Steven Taylor, mens også Peter Løvenkrands og Haris Vuckic befinner seg på skadelisten. Guthrie, Obertan og Marveaux skal være klar til kamp. Hos Chelsea mangler David Luiz og Gary Cahill, men det er naturlig å tro at Chelsea velger å spare noen av sine nøkkelspillere til FA-cup finalen mot Liverpool på lørdag. Chelsea har dessuten hatt et voldsomt kampprogram den siste tiden, og dette kan være fordel Newcastle.

Newcastle på brua
Vi må faktisk tilbake til 2007/08 sesongen for å finne sist gang Newcasle tapte mot Chelsa på Stamford Bridge. Da var Sam Allardyce manager og Nicky Butt satte inn utligningen i en kamp Newcastle tapte 2-1. Etter det har det gått tre kamper uten at disiplene til Roman Abramovitsj har vunnet mot Newcastle i vest-London. Under Joe Kinnear i sesongen 2008/09 spilte vi 0-0 og tok med oss et noe heldig poeng. Forrige sesong møttes lagene i ligacupen 3.runde og det ble en forrykende kamp. Det hele endte med 4-3 til Newcastle etter at Shola Ameobi stanget inn en corner helt på tampen. I ligaoppgjøret sist sesong, som forøvrig også var helt på slutten av sesongen(nest siste kamp) endte det 2-2. Det så lenge ut til at Tim Krul sin keepertabbe skulle bli skjebnesvanger, men Steven Taylor ville det annerledes og utlignet etter en corner på overtid. Før disse tre kampene hvor vi har unngått tap, gikk vi på 8 strake tap. Der er det ikke så mye å snakke om.

Watch out for
Daniel Sturridge – Herjet med Newcastle på St. James Park, og backene våre er et svakt punkt.

Hatem Ben Arfa – Har de ekstreme kvalitene som gjør at han kan skape noe, mot hvem som helst.

Dommer: Mark Halsey

TV: Kampen vises direkte på Tv2 PL1

You must be logged in to post a comment Login