Preview: Newcastle – Southampton

Oppdatert: 08. August 2015

Ingenting er herligere enn en ny sesong med Premier League, og som alltid er det tilnærmet umulig å spå hvordan Newcastle United skal oppføre seg gjennom en sesong. Men med ny manager, nye spillerkjøp, og kanskje med et nytt håp så tar McClaren, Mitrovic og resten av Newcastle-laget i mot fjorårets overraskelse Southampton i sesongåpningen. Her er TAN sitt preview!

Dato: Søndag 9. august

Kampstart: 14:30 @ St. James’ Park

Dommer: Craig Pawson

Newcastle

Mye har skjedd siden Jonas Gutierrez ble den store helten og reddet det som kunne blitt en (enda mer) katastrofal fjorårssesong. Mike Ashley har holdt løftet om å investere i klubben, og før sesongstarten har Newcastle signert Mitrovic, Mbemba og Wijnaldum som alle kan forvente å kjempe om en plass i førsteelleveren – i tillegg til talentet Ivan Toney. Inn har også hovedtrener Steve McClaren kommet, og han har også endret en del på trenerteamet. Det uttalte målet for denne sesongen har lenge vært fastsatt: Topp 8 i Premier League og cupsuksess. Men med den nye TV-avtalen ligger pengene løst hos Premier League-klubbene, og så og si samtlige klubber har brukt penger på å styrke laget sitt.

Preseason har vært preget av skuffende resultater, både i turnéen rundt om i USA og i treningskampene mot Sheffield United, York og Monchengladbach. Samtidig skal man ikke fokusere for mye på treningskamper, spesielt med et nytt trenerregime på plass i Newcastle-leiren. McClaren har uttalt at laget skal prøve å stå i hvert fall 10 meter lengre opp på banen i hver kamp, og spillerne har også merket at det fokuseres mer på å spille seg fremover på banen. Et lyspunkt i sommer har vært unge Rolando Aarons, som endelig virker frisk og skadefri, og har imponert stort i treningskampene. Også Siem De Jong virker “som en ny signering”, Winjaldum ser ut som en enorm kreativ kraft, og duoen fra Anderlecht skal bli spennende å følge.

Av skader i troppen er det definitivt at Dummett, Cabella og Riviere ikke rekker kampen. Den store usikkerheten er det rundt kaptein Coloccini som sliter med akillesen, og har trent lite over sommeren. I det hele tatt er det usikkert hvordan McClaren vil stille opp laget mot Saints, men vi prøver oss på en forventet lagoppstilling:

Krul; Janmaat, Williamson, Mbemba, Haidara; Colback, Winjaldum; Sissoko, De Jong, Aarons; Mitrovic

Southampton

Saints endte til slutt på en imponerende 7. plass i fjorårssesongen, men var lenge med å kjempet om topp 4 før det dabbet litt av utover våren. De endte likevel sesongen med en 6-1 seier over Aston Villa. Som vanlig har de opplevd at større klubber har brukt sommeren på å hente spillere fra de, og i år har blant annet solgt midtbaneankeret Schneiderlin til Man Utd og høyrebacken Clyne til Liverpool. Disse har blitt erstattet med nederlandske Clasie fra Feyenoord og Cedric Soares fra Sporting Lisboa. I tillegg har de mistet stopperen Alderweid, som var på lån, som nå har signert for Spurs. Inn har de lånt engelske Caulker. I tillegg har blant annet den nederlandske keeperen Stekelenburg kommet inn, ettersom ex-Newcastle keeper Forster er ute med en langtidsskade.

I likhet med Coloccini sliter også Southampton-manageren Koeman med en akillesskade, og det er usikkert om han blir å finne på sidelinjen på St. James’ Park. I tillegg er venstrebacken Bertrand ute med en skade, så fra forsvaret som bare slapp inn 33 mål i Premier League i fjor så er det bare midtstopperen Fonte som er igjen når de møter Newcastle. De har allerede startet sesongen sin med to seire over Vitesse i Europa League, og de spilte med nærmest toppet lag så sent som på torsdag. Det er også verdt å noterte seg at de har hentet den spanske landslagsvingen Juanmi, og engelske Jay Rodriguez er tilbake etter ett år med skader. Forventet lagoppstilling mot Newcastle:

Stekelenburg; Soares, Fonte, Caulker, Yoshida; Wanyama, Clasie; Davis, Mane, Tadic; Pelle

Kampen

Begge fjorårets kamper mot Southampton endte med tap for mannskapene til Pardew og Carver. Borte på St. Mary’s endte det med et 0-4 tap, mens hjemme i januar ble det et 1-2 tap etter scoringer av Elia (x2) og Gouffran. Saints-seieren for 7 måneder siden var riktig nok første gang de vant på Tyneside siden Matthew Le Tissier banket inn en 1-0 seier i 1997, og det skal sies at Alan Shearer var skadet til den kampen.

For Newcastle sin del så har vi bare maktet å score i åpningskampen 1 gang på 5 forsøk etter vi tok oss tilbake til Premier League, og formen fra i fjor tilsier at vi har tapt 9 av våre siste 11 kamper. Southampton har også en fryktelig dårlig borteform, med bare 1-0-6 i sine 7 siste bortekamper. For bortelaget gjelder det nok å få i gang det den giftige italienske spissen Pelle, som opererer med målkåte Mane rundt seg. Newcastle derimot må greie å koordinere laget sitt fremover for å bryte ned et imponerende kollektiv, og det skal bli spennende å se hvem som kaprer plass i førstelaget til Steve McClaren.

Før kampen har begge managerne snakket om hvor mye Europa League har å si for Southampton. McClaren mener det vil hemme de på langsiktig, men erkjenner at de nok vil tjene på å ha spilt viktige kamper allerede før avspark i Premier League. Koeman derimot mener at de stolt må angripe den europeiske cuptradisjonen, og valgte dermed å stille med toppet lag mot Vitesse i midtuken.

TAN spår en nervepirrende 3-2 seier (Sissoko, Mitrovic x 2, Mane, Fonte).

HOWAY THE LAAAADS!

 

 

You must be logged in to post a comment Login