Preview: Newcastle – Manchester United

Oppdatert: 17. April 2011

Newcastle tar tirsdag imot det som etter all sannsynlighet er årets ligamestere i Premier League. Manchester United er inne i et meget tøft kampprogram og det er lov å håpe på en del slitne bein hos de røde.
Kick off: Tirsdag 19. April kl. 20.45

Tiote tilbake
Newcastle fikk en ny nedtur forrige helg borte mot Aston Villa og det var tydelig at laget savnet typer som Kevin Nolan og Cheick Tiote på Villa Park. På tirsdag er heldigvis sistnevnte tilbake etter suspensjon og Tiote vil bli en av nøkkelspillerene når Newcastle skal jakte poeng mot et sterkt Manchester United lag. På topp var også savnet etter Shola Ameobi merkbart og Villa forsvaret hadde en enkel jobb mot urutinerte Nile Ranger og danske Peter Løvenkrands. Mot de røde djevlene er forhåpentligvis Ameobi tilbake, men det gjenstår å se om han blir klar. En annen som er tilbake etter skade er Stephen Ireland som kan få sin Newcastle debut på tirsdag. Midtbanespilleren har vært skadet siden han kom til klubben i januar, og vil i de resterende kampene av sesongen forsøke å spille seg til kontrakt hos Newcastle. Iren har som kjent en fortid i Manchester City og vet nok godt hva som møter Newcastle på tirsdag. Skadelisten består av Hatem Ben Arfa, Alan Smith, Dan Gosling og Leon Best. Stephen Ireland og Shola Ameobi er kanskje klare for kamp, mens Kevin Nolan soner karantene. Kaptein Joey Barton er ett gult kort unna en to kampers karantene.

Ferguson på triumfferd igjen..
Manchester United tapte helgens semifinale i FA Cupen mot Manchester City, men har likevel gode muligheter til å kunne ta hjem to trofeer denne sesongen. I serien er det kun snakk om et tidsspørsmål før Arsenal er parkert i kampen om seriegullet, og de røde har en god mulighet for å ta seg til Champions League finale ettersom antatt svakere Schalke 04 står på motsatt banehalvdel i semifinalene. Sir Alex Ferguson har nok en gang levert resultatene og selv om vi ikke har lyst å skryte altfor mye av de røde, så er det vanskelig å ikke la seg imponere. Laget mangler muligens en stjerne a la Cristiano Ronaldo eller Eric Cantona, men kollektivet er deres styrke og det som gjør at de ligger på topp. Hos gjestene fra Manchester mangler Darren Fletcher, Rafael, Anders Lindegaard og utrolig nok Owen Hargreaves. Paul Scholes soner karantene etter at han pådro seg rødt kort mot Machester City etter en horribel takling. Tirsdagens kamp blir også Michael Owen sitt første gjensyn med St. James Park siden overgangen til Manchester United i 2009. Mannen som en gang kostet Newcastle 160 millioner kroner vil neppe få noen god mottagelse.

Forferdelig statistikk
Sist gang Newcastle slo Manchester United var i September 2001, i en kamp som endte 4-3. Det som har skjedd i mellomtiden lar vi ligge.

Sannsynlig lagoppstilling
Harper; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Barton, Guthrie, Tiote, Jonas; Løvenkrands, Ameobi

Watch out for
– Shola Ameobi. Er vårt eneste angrepsvåpen som på en god dag kan skape litt problemer for et solid Manchester United forsvar.

– Wayne Rooney. Scorer alltid mot Newcastle og er garantert spillesugen etter å ha sonet karantene i de to siste hjemlige kampene.

Dommer: Lee Probert

TV: TV2 PL 1

Diskuter kampen i forumet her.

Bli med i vår resultatkonkurranse på Facebook her.

You must be logged in to post a comment Login