Preview: Blackpool – Newcastle

Oppdatert: 21. April 2011

Lørdag ettermiddag tar Newcastle turen til Bloomfield Road for å møte et Blackpool lag ute av form.


Kick off: Lørdag 23. April kl. 16.00

Tim Krul fortsetter mellom stengene

Newcastle leverte en god kamp mot Manchester United i midtuken og fikk med seg et velfortjent poeng mot serielederne. En av kampens beste spillere var reservemålvakt Tim Krul som blant annet hadde en fantomredning etter kun 2 minutters spilt. Nå ser det ut til at den 23 år gamle nederlenderen vokter buret resten av sesongen, ettersom Steve Harper mest sannsynlig må gjennom en operasjon for å få bukt med kneproblemene han har slitt med den siste tiden. En annen som er ny på skadelisten foran helgens

Tim Krul fortsetter i mål for Newcastle.

kamp er Danny Guthrie. Den 24 år gamle midtbanespilleren har hatt en trøblete sesong og må nok en gang belage seg på et skadeopphold. I tillegg til Harper og Guthrie, så består skadelisten av Ben Arfa, Gosling, Best, Smith, Kadar og LuaLua. Etter to kamper uten scoring for Alan Pardew sine gutter er det en stor bonus for laget at Kevin Nolan er tilbake på banen etter to kampers suspensjon. Kapteinen har 12 fulltreffere i Premier League denne sesongen, og er dermed den midtbanespilleren med flest nettsus.

Sjarmerende og naive Blackpool

Blackpool har vunnet mange hjerter denne sesongen med sin offensive innstilling og ikke minst har manager Ian Holloway bidratt til å sette farge på årets Premier League. Det kan sies å være både deres styrke og svakhet. Blackpool scorer nemlig mye mål, men til tider har  forsvarsspillet vært under enhver kritikk og laget kan på dårlige dager lekke voldsomt bakover. The Seasiders har flere ganger luktet på øvre halvdel denne sesongen, men de siste månedene har laget fått det tøft og ligger nå under streken på en 18. plass. Newcastle møter med andre ord et Blackpool lag i desperat poengjakt og som vanlig vil nok hjemmelaget gå ut i hundre for å få kontroll på kampen. Hos Blackpool er tidligere Newcastlespiller Marlon Harewood skadet. I tillegg er David Carney skadet, mens Charlie Adam sannsynligvis spiller til tross for en liten skade i foten.

Revansjelystne skjærer

Lagene møttes på St. James Park i fjor høst i en merkelig fotballkamp som endte med 2-0 seier til Blackpool. Newcastle kjørte fullstendig over The Seasiders i 2 x 45, men ballen ville ikke inn bak en for dagen fantastisk Matt Gilks. Blackpool satte inn 1-0 rett før pause på straffe ved Charlie Adam, mens DJ Campbell ordnet 2-0 rett før slutt. Det samme laget ble forøvrig feid av banen på St. James Park da Newcastle slo Blackpool 4-1 i Championship. Det var imidlertid ikke tilfelle da lagene møttes på Bloomfield Road samme sesong. Newcastle gikk på et 1-2 tap i en kamp gode gamle Jason Euell ble matchvinner.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Barton, Tiote, Nolan, Gutierrez; Løvenkrands, Ameobi

Dommer: Martin Atkinson (Samme mann som overså Nigel de Jong sin makabre takling på Hatem Ben Arfa)

TV: Kampen vises på TV2 SUMO og er tilgjengelig på TV for Altibox kunder.

Kampen kan du diskutere i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login