Preview: Aston Villa – Newcastle

Oppdatert: 08. April 2011

Alan Pardew og hans menn reiser til Birmingham på søndag for å møte et Villa-lag i poengnød.

Kick off:
Søndag 10. April kl. 17.00

What goes around comes around

Det er snart to år siden Newcastle måtte ta farvel med Premier League på Villa Park i Birmingham. Aston Villa er en klubb som Newcastle i utgangspunktet ikke har noe “hat-forhold” til, men en mai dag i 2009 snudde den oppfatning på hodet for de aller fleste Newcastle-fans. Newcastle skulle spille det som var en “være” eller “ikke være kamp” og ble møtt med hån, latter og andre nedverdigende ting som Villa supporterene hadde stilt i stand. I de aller fleste tilfeller vil

Captain Joey: "Did you see the game against Germany at the World Cup?, If you watch the fourth goal, when Ozil was up against Barry, it was like the hare and the tortoise.

supportere av lag uten noen spesiell rivalisering støtte hverandre, men folk fra Birmingham er ikke folk nok til sånt. Det er kanskje ikke så rart at Toon Army synger “I wanna go home, I wanna go home, Birmingham´s a s***hole, we wanna go home” når de besøker The second city. Nå er det imidlertid Aston Villa sin tur til å oppleve en vår fyllt av nedrykksdrama, iallefall blir det sånn hvis Newcastle tar med seg tre poeng hjem fra Villa Park på søndag. Det kunne ikke smakt noe særlig bedre enn det, og vi minner dessuten gjerne om kampen på St. James Park tidligere denne sesongen. Utspilt, knust, ydmyket, spilt ut i grønnsakshagen. 6-0.

Godfølelsen tilbake

Seieren mot Wolverhampton forrige helg var nøyaktig det Newcastle trengte. En god prestasjon, mange mål og et flott resultat. Med mange skader og suspensjoner har det vært en vanskelig vinter for Alan Pardew, og i det Newcastle var i ferd med å synke nærmere og nærmere nedre del av tabellen tok vi bykset opp på en meget respektabel 9.plass når syv kamper gjenstår av sesongen. Kevin Nolan, Cheick Tiote og James Perch soner karantene mot Villa, mens skadelisten består av Ben Arfa, Smith, Gosling, Best, Jose Enrique og Stephen Ireland som forøvrig ikke vil spilt uansett, da han er Aston Villa sin eindom. Mest sårbart er naturlig nok at begge våre førstevalg på sentralmidtbane soner karantene samtidig. Både Tiote sine defensive kvaliteter, og Nolan sine goalgetter-egenskaper vil bli savnet. I Nolan sitt fravær har Alan Pardew uttalt at Joey Barton overtar kapteinsbindet i de to neste kampene. Barton har forøvrig uttalt seg friskt i media denne uken, og blir nok ikke mer populær av å ha kalt Gareth Barry en skilpadde, Frank Lampard “over the top”, og Jack Wilshere en ok spiller, mens han selv er Englands beste midtbanespiller.

Skadefritt Villa

Gerard Houllier kan velge fritt fra en skadefri spillergruppe når Newcastle kommer på besøk. Aston Villa har hatt en meget svak sesong som startet allerede før innværende sesong var sparket i gang, da Martin O´Neill pakket sammen sakene og gikk på dagen etter uenigheter med de høye menn i klubben. Siden kom Ex.Liverpool manager Gerard Houllier til roret, og med noen få unntak så har det vært en dårlig investering for Birmingham-klubben. Laget har slitt, og spillere som Ashley Young, Gabriel Agbonlahor, Richard Dunne etc. har ikke levert prestasjoner i nærheten av hva de har gjort de siste årene. I januar kom også Darren Bent til klubben for drøye 200 millioner, og til tross for en pangstart med scoring og 1-0 seier mot den arabiske klubben i hjertet av Manchester har det ikke fått Villa opp av sumpen.

Dårlig statistikk og fæle minner

Ikke bare har Newcastle dårlige minner fra Villa Park, men resultatene der har vært veldig svake med Newcastle øyne de siste sesongene. 4 av de 5 siste besøkene har endt med tap for Newcastle, og vi må tilbake til 2005/06 sesongen for å finne sist gang det ble seier borte mot Villa. Da scoret forøvrig Shola Ameobi, og det kan han meget godt gjøre på Søndag også.

Watch out for

– Joey Barton. Vil ha alle øyne rettet mot seg etter ukens uttalelser og er det en person som takler buing, press og forventninger, så er det nettopp Captain Joey.

– Darren Bent. Darren Bent Football Club er for øyeblikket nedlagt på Wearside, men Bent fortsetter lykken i Aston Villa og scorer som regel alltid mot Newcastle.

Sannsynlig lagoppstilling

Harper; Simpson, Williamson, Coloccini, Ferguson; R.Taylor, Barton, Guthrie, Jonas; Løvenkrands, Ameobi

Dommer: Stuart Attwell

Tv: Kampen sendes direkte på TV2 PL 1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login