Preview: Newcastle – Manchester City

Oppdatert: 05. May 2012

Det er duket for en av sesongens mest betydningsfulle kamper i hele Premier League. Ligaleder City trenger tre poeng på Søndag, mens Newcastle jakter en plass i Champions League.


Årets  siste hjemmekamp
Alan Pardew har bekreftet at hele Newcastle-laget vil ta en æresrunde på banen for å takke fansen, etter dommeren har blåst av kampen. Før den tid så har Newcastle en formidabel oppgave. Newcastle ligger likt med Tottenham, og har et poeng frem til Arsenal(før kampen mot Norwich på lørdag) på tredjeplass. Mulighetene for Champions League er absolutt tilstede, men da må helst ligaleder Manchester City sendes hjem med tap. Det er lettere sagt enn gjort – Roberto Mancini´s menn jakter klubbens første ligatittel siden 1968.

Newcastle leverte i midtuken et av sine beste resultater gjennom 20 år med Premier League fotball. Takket være to legendariske

To av de største profilene i Premier League denne sesongen. Manager Alan Pardew takker Papiss Cisse etter kampen mot Chelsea på Stamford Bridge.

scoringer fra Papiss Cisse vant Newcastle 2-0 mot Chelsea, og det var en fantastisk seier med tanke på hvor viktig den var for begge lag. Det var også en stor triumf taktisk for Alan Pardew som valgte å gå tilbake til 4-4-2, etter at 4-2-3-1 har vært en suksessoppskrift de siste par månedene. Det blir spennende å se hva Pardew velger mot City, da Mancini´s menn i større grad søker mellomrommet mellom forsvar og midtbane – mens Chelsea er et lag som bruker kantene langt mer. Kanskje får vi se en trio sentralt, for å demme ekstra godt opp mot David Silva, Samir Nasri og Sergio Aguero som er ekstremt farlige hvis de får rom foran stopperne til motstanderen.

Hos Newcastle er skadesituasjonen nokså uendret siden sist. Steven Taylor, Peter Løvenkrands og Haris Vuckic er på skadelisten. Danny Simpson er usikker, mens Cheik Tiote som måtte ut etter en trøkk på Stamford Bridge er klar for kamp.

Et lite tilbakeblikk
Newcastle har ikke vunnet hjemme mot Manchester City siden høsten 2005, da ble Michael Owen matchvinner med sin aller første scoring på St. James Park i Newcastle drakt. I fjor endte det med 1-3 tap etter at fatale forsvarsfeil ga City en tidlig 2-0 ledelse. Andy Carroll reduserte etter pause, men Tevez avgjorde med sitt andre mål for dagen like etter.

Årets siste hjemmekamp betyr ikke alltid seier på Tyneside, heller tvert imot. Vi må tilbake til 2006 for å finne sist gang Newcastle vant siste hjemmekamp. Da vant Newcastle 1-0 mot Chelsea og Titus Bramble ble matchvinner, og det var en viktig scoring fra den nåværende Sunderland spilleren. Det var nemlig sist gang Newcastle sikret seg Europacup spill. I fjor ble vi vitne til en usedvanlig merkelig fotballkamp da Newcastle rundet av Premier League sesongen mot West Brom på St. James Park. Newcastle ledet 3-0 til pause og så ut til å cruise inn til 9.plass, foran Sunderland. Istedet valgte Somen Tchoy å score hat-trick i andre omgang, og kampen endte 3-3. Newcastle falt ned til 12. plass bak Sunderland. Nå er det imidlertid et litt annet scenario i nord-øst England. Folka ved Wearside har det tøft nå..

Ligalederen
Roberto Mancini har sensasjonelt ført City tilbake i førersetet til ligatittelen, etter at det så ut som alt var tapt for tre uker siden. De innledet sesongen på fantastisk vis, men dabbet av etter nyttår og Manchester United så ut til å ta dette hjem nok en gang. Nå leder City ligaen på målforskjell, og vinner Premier League tittelen med seier i sine to siste kamper. Et av hinderene er altså elleve skjærer og et fullstappende forrykende St. James Park publikum – det kommer til å koke på Tyneside denne helgen.

City har bekymringer rundt Joe Hart og David Silva foran denne kampen. Den engelske landslagsmålvakten fikk seg en trøkk av Chris Smalling i sluttminuttene på Etihad da de vant 1-0 mot Manchester City, mens den spanske teknikeren sliter med en vond

Sir Bobby Robson hylles med statue før kampen.

ankel. Joe Hart leder forøvrig kampen om “Golden Glove”, som gis ut til den keeperen med flest kamper uten innslupne mål(holdt nullen 16 ganger). Bak jager vår flyvende hollender Tim Krul som har holdt nullen 15 ganger.

Sir Bobby Robson hylles før kampen
Newcastle United vil hylle tidligere manager Sir Bobby Robson med en statue som skal avdukes før kampen på søndag. Statuen skal stå utenfor stadion i det sørvestlige hjørnet. Den legendariske manageren døde sommeren 2009, og har en helt spesiell plass i hjertene til folket i nord-øst England. Sir Bobby´s enke, Lady Elsie vil være tilstede sammen med resten av familien. Tidligere spillere og støtteapparat som jobbet med Sir Bobby vil også være der, samt representanter fra Sir Bobby Robson Foundation og Alan Pardew.

Watch out for
Papiss Cisse – Har 13 scoringer på 12 kamper. Premier Leagues beste spiss siden nyttår scorer på det aller meste.

Sergio Aguero – Argentineren er et voldsomt uromoment, og er den av City´s offensive spillere som er i best form.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Perch, Williamson, Coloccini, Santon; Ben Arfa, Cabaye, Tiote, Gutierrez; Ba, Cisse

Dommer: Howard Webb

TV: Kampen sendes direkte på TV2 PL 1

Kampen kan du diskutere i forumet vårt her.

You must be logged in to post a comment Login