Preview: Newcastle – AS Monaco

Oppdatert: 16. July 2012

Monaco er motstander i den tyske landsbyen Landsberg am Lech når Newcastle spiller sin andre oppkjøringskamp mandag kveld.


– De rutinerte får sjansen
Forrige kamp mot Chemnizter var en mulighet for de unge spillerene til å vise seg frem for Alan Pardew og hans assistenter. Mandag kveld vil trolig de rutinerte og faste førstelagsspillerene få sjansen. Papiss Cisse, Cheik Tiote og Fabricio Coloccini fikk ikke spilletid sist, mens Ba, Jonas, Santon og Simpson kun fikk korte innhopp. Sannsynligvis får disse muligheten fra start i kveld. Det gjør trolig også Steve Harper – veteranen er tilbake i full trening etter en mislykket fjorårssesong. Forøvrig er Tim Krul tilbake i trening f.o.m i dag, det er dog ikke ventet at han vil få spilletid før Newcastle forflytter seg til Algarvekysten neste uke.

Situasjonen er litt uklar når det gjelder Steven Taylor, Shane Ferguson og Sylvain Marveaux som har slitt med småskader i pre-season. Våre franske landslagsmenn Yohan Cabaye og Hatem Ben Arfa slutter seg til troppen først neste mandag.

– Inne i en tung periode
Vår motstaner satser knallhardt for å komme tilbake til Ligue 1 denne sesongen. Klubben som spilte Champions League finale så sent som i 2004(tapte 0-3 for Porto), gikk på en skikkelig smell og rykket ned i 2010. Klubben har stolte tradisjoner og har fostret stjerner som Thierry Henry, David Trezeguet, Emmanuel Petit, Lilian Thuram. I tillegg har en rekke andre stjerner som Fabien Barthez, Youri Djorkaeff, Glenn Hoddle og George Weah ikledd  seg deres røde og hvite drakter.

Det ser unektelig bedre ut for Monaco nå. Claudio Ranieri er ansatt som manager. En rutinert manager som har erfaring fra blant annet Juventus, Roma, Inter, Valencia og Chelsea. En russisk milliardær har overtatt klubben og vil gjøre det han kan for å få eliteseriespill tilbake til fyrstedømmet. Forøvrig er også norske Tor Kristian Karlsen sportsdirektør i klubben.

Monaco starter sin serie allerede 30. Juli, og det er ingen tvil om at vi kan få oss en tøff kamp i kveld mot et lag som mest sannsynlig er langt nærmere kampformen enn hva våre spillere er. Den store stjernen på dagens Monaco lag er uten tvil Ludovic Giuly – mannen som spilte Champions League finalen sitt Monaco i 2004 før han tok turen videre til Barcelona og ble Champions League mester i 1007.

Tidligere møter
Lagene møttes i UEFA Cupens fjerde runde i 1997. Da røk Newcastle på hodet ut av Europa etter 0-4 tap sammenlagt(0-1 hjemme og 0-3 borte).

Verdt å vite

Kampstart er kl. 19.00 mandag kveld. Kampen spilles i Landsberg am Lech som er en landsby en times tid vest for München. Kampen spilles på Hacker-Pschorr Sports Park, som tilhører byens lag TSV Landsberg.

Når det gjelder eventuelle streamer så har forumet vært ustabilt og tidvis nede siste døgnet – følg med på twitter, hashtag: #newutd eller meg: @kyrreoye26

You must be logged in to post a comment Login