Preview: Newcastle – Fulham

Oppdatert: 12. November 2010

Chris Hughton sine menn må reise seg når nok en hjemmekamp står for døren på lørdag. Brede Hangeland og Fulham kommer til St. James Park og det blir nok en tøff kamp for Newcastle.
Kick off: Kl. 16.00 Lørdag 13. November

Etter tre strake seiere ble det bråstopp mot Blackburn onsdag kveld. Newcastle klarte aldri å bryte ned et defensivt Blackburn lag, og to forsvarsfeil ga gjestene de to sjansene de trengte for å avgjøre kampen til deres fordel. Det ble også en kostbar kveld med tanke på at Joey Barton dummet seg ut og sendte avgårde en knyttneve i magen på Morten Gamst Pedersen. Resultatet av den handlingen ble tre kamper for midtbanespillern som nå i tillegg til lørdagens kamp mister bortemøtet med Bolton og hjemmekapen mot Chelsea om to uker.

Ledig spissplass mot Fulham

Det store spørsmålet er om Shola Ameobi blir frisk til lørdagens kamp, hvis ikke han er klar så blir det et spørsmål om hvilken formasjon Chris Hughton velger. Nile Ranger fikk spille andre omgang mot Blackburn og gjorde en brukbar jobb i en tøff kamp. Løvenkrands virker å være helt ute av det om dagen, og derfor er det heller ikke umulig at Kevin Nolan går opp i en offensiv midtbanerolle. Steve Harper, Hatem Ben Arfa, Leon Best og Dan Gosling utgjør skadelisten.

Kan ta sin første borteseier for sesongen

Fulham har foreløpig ikke vunnet på bortebane denne sesongen, og manager Mark Hughes ser nok mulighetene som gode mot Newcastle etter å ha sett hvilke lag som har kommet hjem fra St. James Park med full poengpott denne sesongen. Fulham har Carlos Salcido, Bobby Zamora og Phillippe Senderos på skadelisten. Sesongstarten har vært på det jevne for Mark Hughes sitt mannskap, og før helgen befinner de seg på en beskjeden 15.plass, men med seier på Lørdag vil de kun være ett fattig poeng bak Newcastle. Premier League er ekstremt jevn denne sesongen, derfor er det også viktig at Newcastle benytter sjansen til å slå disse type lagene som vil ligge rundt oss på tabellen. Brede Hangeland har en stor stjerne hos supporterne på Londons vestkant og har også denne sesongen vært en av deres beste spillere. Lørdag blir det en interessant fight mellom den norske landslagskapteinen og Premier Leagues toppscorer Andy Carroll. Bjørn Helge Riise har slitt voldsomt med spilletid denne sesongen og har kun et innhopp sålangt.

Ujevn statistikk mot Fulham

De fleste husker nok den siste hjemmekampen i 2008/09 sesongen som måtte vinnes for å beholde plassen i Premier League. Det endte med 0-1 tap mot Fulham og man måtte dra til Villa Park en uke senere med et vanskelig utgangspunkt. På åtte kamper i Premier League står Newcastle med tre seiere, to uavgjort og tre tap hjemme mot Fulham.

Watch out for

– Andy Carroll. Er i storform for tiden og har tre scoringer på sine fire siste kamper.

– Clint Dempsey. Målfarlig spiller som ofte avgjør kamper for et defensivt sterkt Fulham.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Routledge, Tiote, Nolan, Jonas; Ameobi/Ranger, Carroll

Dommer: Lee Probert

Kampen vises på Tv2 PL 3 og selvfølgelig er den også tilgjengelig for Altibox abbonenter og på Tv2 Sumo.

Diskuter kamper i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login