Preview: Newcastle – Blackburn

Oppdatert: 09. November 2010

For første gang siden januar 2008 vender Sam Allardyce tilbake på indre bane på St. James Park. Hans Blackburn mannskap møter et Newcastle lag som har spilt over forventning de seneste ukene, og har tre strake seiere med seg inn mot det som blir en tøff batalje på onsdag.

Kick off: Kl. 20.45, Onsdag 10. November

Det er lenge siden det har vært så mye å juble for som Newcastle supporter. Ikke nok med at våre erkerivaler i nord-øst England ble smadret sønder og sammen, men Chris Hughton tok videre med seg guttene til Emirates med en “gameplan” som var klokkeklar; Vi gikk for seier mot Arsenal. I ettertid kan man se tilbake på dette som en av de beste ukene Newcastle har gjennomført de siste ti årene. Det er en helt annen utfordring som venter Newcastle onsdag kveld, når Blackburn kommer på besøk. Vi vil sannsynligvis møte et lag som ligger lavt i banen, og som vil satse knallhardt på dødballer. Et scenario som ligner veldig på det Stoke kom til St. James Park med for en drøy måned siden, hvilket betyr at vi har en meget tøff utfordring foran oss. Det vil også være et poeng i matchen at Sam Allardyce vender tilbake. Mannen som kun fikk sitte et halvt år i managerstolen på St. James Park, mannen som ble pepet ut i sin første hjemmekamp for klubben. BigSam er ikke populær på St. James Park, men han hadde sine beundrere i sin tid. Nå ønsker han å ta rotta på sin gamle arbeidsgiver, og Blackburn har en sterk statistikk på vår hjemmebane.

Kevin Nolan er toppscorer i Premier League og har scoret hele seks mål hjemme sålangt denne sesongen

Uforandret for fjerde kamp på rad?

I våre tre siste kamper som alle har endt med seier, så har Chris Hughton foretrukket de samme elleve fra start og tilsammen på de tre siste kampene har han bare gjort to bytter! Det er Nile Ranger som har fått begge innhoppene. Det har vært spekulert i om hofteplagede Shola Ameobi tåler tre kamper i uka, og derfor er det muligheter for at han kan bli spart til Lørdagens oppgjør mot Fulham. Dermed kan det være duket for Nile Ranger sin første start i Premier League, om Hughton fortsatt vil foretrekke en 4-4-2 formasjon. Tre kamper på syv dager er en stor belastning og det kan være en fordel med et par friske bein, men det blir spennende å se hvor mange forandringer Hughton tør å gjøre på et lag som har levert så godt i de siste tre kampene. Leon Best, Dan Gosling, Steve Harper og Hatem Ben Arfa er fortsatt skadet. Spillere som Ryan Taylor, James Perch og Danny Guthrie er friske, men var ikke på benken mot Arsenal.

Ewood Park vs Santiago Bernabeu

Sam Allardyce klarte for en måned siden å uttale til media at han ville passet perfekt inn i klubber som Real Madrid, Inter, Chelsea eller Manchester United. Ikke minst påsto han at han ville vunnet rubbel og bit hver sesong, hadde han hatt et godt mannskap. Ikke bli overrasket om Toon Army plukker opp noe av dette og setter igang en liten sang på tribunen om denne mannens utrolige selvbilde. Blackburn fikk en etterlengtet seier mot Wigan etter fire strake ligakamper uten seier og ligger før denne runden på en 16.plass. Blackburn sliter for tiden med minimale skadeproblemer. Steven N´Zonzi, Martin Olsson, Benjani og Keith Andrews er for tiden på sidelinjen, men blant annet viktige David Dunn er tilbake fra skade og Christopher Samba har sonet ferdig sin karantene. Ethvert lag som trenes av Sam Allardyce skal man frykte på dødballer, og med folk som Kalinic, Samba og Nelsen inne feltet vil det bli en stor utfordring for Newcastle. Det gikk galt mot Stoke, og det vil gjøre det igjen hvis man ikke er godt nok konsentrert i de avgjørende situasjonene. Blackburn har også en nordmann i sine rekker som slår meget giftige dødballer, og dessverre har han også en tendens til å score mot Newcastle. Paradoksalt nok kan en spiller som Andy Carroll få det tøffere mot Blackburn enn han hadde det mot Arsenal, Samba og Nelson i midtforsvaret til Rovers vil være mer enn klare nok til å hindre Carroll i duellspillet.

På tide å slå Blackburn

Utrolig nok står Blackburn med fire strake seiere på St. James Park, og på de fire kampene har vi maktet å score ett fattig mål og bare for å understreke den dårlige statistikken, så kom det målet på straffespark. Utenom disse fire kampene har vi stort sett hatt kontroll på Blackburn hjemme på St. James Park, og nå er det på tide med en seier igjen, men klarer Newcastle fire seiere på rad i verdens tøffeste liga? Det vil isåfall være en vanvittig prestasjon.

Watch out for

– Kevin Nolan. Har scoret seks mål på fire kamper hjemme. Kan bli en stor trussel i boksen også på onsdag.

– Morten Gamst Pedersen. Har tidligere “fått lov” til å bli matchvinner på St. James Park med hånda. Ikke rart vi frykter han.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Coloccini, Williamson, Jose Enrique; Barton, Nolan, Tiote, Jonas; Ranger, Carroll

Dommer: Mike Jones

Kampen vises ikke på tv med mindre du har Altibox, men den blir tilgjengelig på TV2 Sumo.

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login