Preview: Bolton-Newcastle

Oppdatert: 18. November 2010

Bortesterke Newcastle møter en av ligaens store overraskelser denne sesongen, men tradisjonelt sett har Bolton et godt tak på Newcastle på Reebok Stadium.

Kick off: 16.00 Lørdag, 20. November

Gode borte

Den store overraskelsene for alle som har fulgt Newcastle de siste 10 årene, er uten tvil borteformen som Chris Hughtons menn har vist denne sesongen. Et godt eksempel er forrige ukes hendelser hvor man gikk fra seier på Emirates til å tape mot Blackburn og spille uavgjort mot Fulham hjemme på St. James Park. Hvorvidt det øker selvtillitten foran denne kampen er uvisst. Newcastle mangler to meget viktige brikker foran denne kampen i Cheik Tiote og Joey Barton. Begge er suspendert. Nyheten kom også denne uken om at Ryan Taylor måtte gjennom en

Jonas Gutierrez har spidermanmaska klar.

ankeloperasjon etter å ha blitt taklet av Sol Campbell på treningsfeltet forrige uke. Det betyr at klubbens mest anvendlige spiller blir borte fra fotballen i opptil fire måneder. Fra før har Newcastle Steve Harper, Hatem Ben Arfa og Dan Gosling på skadelisten. Når det gjelder Dan Gosling så var han tilbake i trening denne uken, men han har en lang vei å gå mot kampformen da han har vært ute siden i vår. Med manglende alternativer fremover på banen var det gledelig at Leon Best spilte for reservene denne uken, men det er heller tvilsomt om han spiller lørdagens kamp.

Stort løft under Owen Coyle

Etter Sam Allardyce forlot Bolton i 2007 har det vært en evig kamp om tilværelsen på Reebok Stadium. I fjor hentet de derimot tilbake en av sine egne gamle helter, nemlig ex-bolton spiller Owen Coyle. Han reddet klubben fra nedrykk og med sine justeringer foran denne sesongen har vi sett et bedre Bolton lag enn noen gang. På topp har de blant annet to meget gode spillere i Kevin Davies og Johan Elmander, mens nyervervelsen Martin Petrov fra Manchester City har vært viktig på kanten. Hos Bolton er Sean Davis, Joey O´Brien, Ricardo Gardner og Jlloyd Samuel skadet og uaktuelle til kampen mot Newcastle.

Dårlig statistikk på Reebok

Newcastle står med to seiere på ni kamper siden Reebok Stadium ble bygget i 1996. De sju resterende har vi tapt. Sist det ble Newcastle seier på Reebok var i august 2007 da Newcastle vant 3-1 etter scoringer fra Charles N´Zogbia og to signert Obafemi Martins.

Watch out for

– Kevin Davies. Veteranen leder Bolton laget. Er god i lufta og målfarlig

– Jonas Gutierrez. Hadde to svake kamper forrige uke, men nå spiller vi borte og Jonas vil lede an kontringsspillet.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique; Routledge, Smith, Guthrie, Jonas; Nolan; Carroll

Dommer: Howard Webb

Kampen kan du se på Tv2 Sumo eller på Altibox.

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login