Preview: Manchester Utd – Newcastle

Oppdatert: 24. November 2011

Ny tøff bortekamp venter for Alan Pardew og hans menn som møter regjerende mester Manchester United borte i deres storstue.


Kick off: Lørdag 26.11, kl. 16.00

Ny toppkamp
Newcastle har vært det store overraskelseslaget denne sesongen og forrige helg kom det første ligatapet. At det først kom i den tolvte serierunden må sies å være litt av en prestasjon, og at det var ligaleder Manchester City som påførte oss det tapet er det nok ingen som tar veldig ille opp. Vi tapte for et bedre lag, men vi spilte så godt at vi faktisk kunne ha rappet med oss poeng om marginene hadde vært på vår side. Nå venter imidlertid de røde fra Manchester og det blir nok en vanskelig kamp – kanskje ett prosentpoeng lettere enn City, om det er noen trøst.

Old Trafford er statistisk sett den stadionen som Newcastle har slitt mest på i Premier League sammenheng. På 17 kamper har det blitt 11 tap, 6 uavgjorte og da dessverre ingen seiere. Forøvrig er det verdt å nevne at Newcastle ikke har slått Manchester United siden september 2001. Med andre ord så kunne ikke utfordringen vært vanskeligere, og barrieren vi må bryte er enorm.

Denne sesongen har vært god resultatmessig for Manchester United. Hele 9 seiere på 12 ligakamper lar seg høre, men i det siste har vi sett at prestasjonene har falt noe i forhold til det de leverte de første to månedene av sesongen. Blant annet har viktige spillere som Nani og Wayne Rooney hatt en liten formsvikt, men vi vet alle hvilken statistikk sistnevnte har mot oss. Man skal ikke ønske motstanderens spillere skadet, men det er nok ingen på Tyneside som feller tårer av at Rooney for øyeblikket sliter med en liten hofteskade og er usikker til lørdagens kamp. Ex-Newcastle kaptein Michael Owen er også skadet, mens Danny Welbeck og Tom Cleverley også sliter med skader.

Cheick´n kan rekke kampen
Det er positive nyheter for Alan Pardew foran helgens kamp. Trioen Best, Obertan og Tiote mistet kampen på Etihad forrige helg, men alle tre har en god mulighet til å rekke helgens kamp mot Manchester United. Spesielt Tiote vil være en viktig spiller i en tøff bortekamp som denne. Mike Williamson og Sylvain Marveax har uaktuelle til kampen, og sistnevnte har denne uken vært på operasjonsbordet og det er noe uvisst når vi får se franskmannen tilbake i aksjon.

For Danny Simpson og Gabriel Obertan blir dette en svært spesiell kamp, og da kanskje aller mest for vår engelske høyreback som har hatt en solid sesong til nå. Simpson er født i Manchester og har støttet de røde siden han var liten, og dette er første gang han kommer tilbake til Old Trafford som Newcastle spiller. Obertan forlot som kjent skuta til Ferguson foran denne sesongen etter to sesonger med lite spilletid i Manchester.

Spørsmålstegnet er hva Alan Pardew akter å gjøre foran denne kampen. Sist helg startet både Sammy Ameobi og Hatem Ben Arfa for første gang i ligaen denne sesongen. Spørsmålet er hva han velger å gjøre hvis både Obertan og Best er spilleklare. Ben Arfa fortsetter nok etter sitt storspill sist, men det er valgmuligheter for Pardew – og det er utelukkende positivt. Ryan Taylor hadde nok en av sine værste dager som Newcastle-spiller forrige helg og det gjenstår å se om Pardew velger 60-millioners mannen Davide Santon som kom fra Inter i sommer.

Watch out for

– Hatem Ben Arfa. Hadde flere øyeblikk med magi mot City, og blir vår nøkkel offensivt på lørdag.

– Chicharito. En måltjuv av beste sort. Med Rooney og Welbeck ute er det han som må stå for målene, og mexicaneren trenger ikke mange sjanser.

Sannsynlig lagoppstilling

Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, R.Taylor; Obertan, Tiote, Cabaye, Gutierrez; Ben Arfa; Ba

Dommer: Phil Dowd

Tv: Kampen sendes direkte på TV2 PL 1

Kampen kan du diskutere i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login