Preview: Manchester City – Newcastle United

Oppdatert: 02. October 2015

Newcastle reiser på besøk til mektige Ethiad Stadium på jakt etter sesongens første seier i Premier League, mot et fryktende angrepslag som har investert heftige summer i jakten på tittelen. Les TAN sitt preview her!

Dato: 3. oktober 2015

Kampstart: Kl. 16:00 på Ethiad Stadium

Dommer: 

Det er topp mot bunn som møtes på lørdag. Kun rivalene Sunderland er under Newcastle på tabellen, og kun Manchester United er over den lyseblå delen av Manchester som ligger på andreplass. I oktober i fjor var Newcastle sin form like trist som den er nå, da Aarons og Sissoko scoret og sikret en 2-0 seier i Capital One Cup. Førstnevnte som hadde sin så langt beste kamp i Newcastle-trøyen gjorde sin introduksjon i den kampen, men ble skadet i lang tid rett etterpå, og er også nå blant de spillerne som er skadet til denne viktige kampen.

Lagene

Begge lag har fått sin del av skader. Til denne kampen meldes det at Obertan, Aarons og Colback har fått seg en smell, men vår rødhårede Pirlo kan kanskje rekke kampen. I tillegg er Haidara og Dummett fremdeles ute. Dermed ser det ut som at unge Mbabu får fortsette på venstrebacken etter den imponerende kampen mot Chelsea hvor han uproblematisk tok seg av Pedro, mens nå er det nyinnkjøpte Kevin De Bruyne som står på motsatt side. Derimot skal Tiote og “glemte” Marveaux være tilbake i trening og kjempe om en plass i troppen.

McClaren sa på pressekonferansen at laget nå er ute etter å opprettholde det positive de gjorde i forrige helgs kamp mot Chelsea, og innrømmer at laget har svinget altfor mye i prestasjonene de første ukene. Mitrovic og Ayoze får nok fortsette på topp, og ellers er det nok få utskiftninger fra kampen mot Mourinho & co, med unntak av usikkerheten rundt Colback.

Antatt lagoppstilling: Krul – Janmaat, Coloccini, Mbemba, Mbabu – Sissoko, Anita, Colback (Tiote), Winjaldum – Ayoze, Mitrovic

For Man City sin del så sliter også de med unormalt mange skadet. Fra førstelaget er Clichy, Kompany, Yaya Toure, Nasri og Fabian Delph ute, og spesielt forsvaret uten Kompany har sett svakt ut – både forrige helg da Spurs scoret 4 mål mot de, og i midtukens Champions League kamp da Monchengladbach gang på gang fikk testet Joe Hart.

Antatt lagoppstilling: Hart – Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov – Fernando, Fernandinho – De Bruyne, Silva, Sterling – Aguero

Kampen

Fjorårets sjokkseier med Aarons i hovedrollen var første gang Newcastle vant borte mot Manchester City på 12 forsøk. Faktisk er ligastatistikken mot Manchester City helt forferdelig, med 0 seiere, 2 uavgjort og 15 tap på de siste 17 kampene. Det er den lengste ubeseirede rekken for et lag mot et enkelt lag i hele Premier League, og det er kun Barnsley som har en lignende ubeseiret statikk, som er på 19 kamper, og stammer fra 1898! Newcastle har også sluppet inn 2 mål eller mer i 14 ligakamper på rad mot Man City, og har ikke scoret en eneste gang de siste 5.

Manchester City har nå tapt to ligakamper på rad, med henholdsvis 1-4 mot Spurs og 1-2 hjemme mot West Ham, og har i mellomtiden slått Mack.. Sunderland i Captial One Cup og nå sist en 2-1 seier på overtid mot Monchengladbach i Premier League. Newcastle på sin side har en såpass dyster form det siste året (!) at det nesten ikke er verdt å nevne. Sist borteseier kom mot Hull den 31. januar, og har bare 1 seier i ligaen på sine siste 18 forsøk, da takket være Jonas Gutierrez sin heroiske innsats i fjorårssesongens siste kamp.

Manageren snakket før kampen om Newcastle. McClaren sier at laget må fortsette med innsatsen de viste mot Chelsea, mens Pellegrini sier at Newcastle har vist at de har et godt lag – både i kampen mot Chelsea i tillegg til 0-0 kampen borte på Old Trafford. Det er ingen tvil om at Newcastle må stoppe den imponerende angrepsrekken til Manchester City, som ledes av den lille argentineren Sergio Aguero, som til tross for bare én scoring i midtuken fint kunne ha scoret 2, 3, 4 mål til. Med Silva, De Bruyne og kontroversielle Sterling rundt han, så må vår argentinske kaptein være på sitt beste sammen med sin forsvarsrekke.

Samtidig er det et glimt av håp fremover. Duoen Otamendi og Demichelis ser veldig ustødig ut, og med den riktige innsatsen så skal de få problemer med duellstyrken til Mitrovic og den teknikken til vår sprudlende unge spanjol, Ayoze Perez, som var fantastisk i kampen mot Chelsea.

TAN er som vanlig optimistiske, og på bakgrunn av det vaklende forsvaret til City, så spår vi en 1-2 seier på Ethiad (Aguero, Ayoze, Mitrovic).

Howay the lads!!!

You must be logged in to post a comment Login