Preview: Newcastle – Blackburn

Oppdatert: 06. January 2012

Den tredje runden i FA-cupen står for tur, og Premier League-lagene er som kjent automatisk kvalifisert til denne runden.

Det store spørsmålet er hvordan Newcastle vil klare seg uten Demba Ba og Cheik Tiote, som nå har forlatt klubben, for å reise til Afrikamesterskapet. Det betyr hvertfall at Leon Best og Hatem Ben Arfa bør ta steget opp og inn på førstelaget. For bortelaget skal Martin Olsson og Gael Givet var tilbake etter skade og sykdom. Mens de må klare seg uten Scott Dann og Junior Hoilett til denne kampen.

Kampfakta

Statistikken mellom de to lagene er meget jevn. Vi har møtt Blackburn 139 ganger i historien. Newcastle har vunnet 53 av oppgjørene, Blackburn har vunnet 50, mens det har endt uavgjort 30 ganger. Det blir det tredje møtet denne sesongen. Blackburn slo som kjent Newcastle etter ekstraomganger på Ewood Park i ligacupen, mens vi slo dem 3-1 hjemme i ligaen. Blackburn har hatt en meget laber sesong så langt og vil være ute etter å lette noe av det enorme trykket mot manager Steve Kean med seier på St. James’ Park. Newcastle bør ha selvtilliten i orden, etter å ha knust selveste Manchester United 3-0 hjemme for to dager siden. Likevel spørs det hvilke lag de respektive trenerne velger å starte med, da de helst vil unngå skader på nøkkelspillere til kamper i ligaen.

Dommer: Kevin Friend

Avspark: 16.00 (kampen vises ikke på TV)

You must be logged in to post a comment Login