Preview: Fulham – Newcastle

Oppdatert: 20. January 2012

Helgens oppgjør i vest-London er Newcastles første bortekamp i 2012 og vi møter et lag som tradisjonelt sett er veldig gode hjemme, til tross for en noe laber sesong sålangt.

Kick off: Lørdag 21. Januar, kl. 16.00

Tre strake seiere
Alan Pardew og hans tropp har begynt 2012 i særdeles god stil. Tre seiere på tre kamper mot henholdsvis Man.utd, Blackburn og QPR har gitt laget en god porsjon selvtillit etter den lille nedturen som kom i November og Desember. Som kjent er Demba Ba, Cheick Tiote og sist men ikke minst nyervervelsen Papiss Demba Cisse i Afrika for å representere sine land i turneringen som starter denne helgen. Mange har hevdet at Newcastle er det laget som er mest hemmet av Afrikamesterskapet, og det er nok en del sannhet i det, men vi har spillere som har kommet inn og levert varene de to siste kampene. Danny Guthrie var banens beste mot QPR, Leon Best ble matchvinner i samme kamp, mens Hatem Ben Arfa snurret rundt med halve Lancashire.

Skadesituasjonen har bedret seg i det siste og det er nå kun Steven Taylor, Sylvain Marveaux og Sammy Ameobi som for øyeblikket er skadd. Yohan Cabaye fikk seg en kraftig trøkk av 79-år gamle Shaun Derry sist helg, men skal være aktuell for spill på lørdag.

Sliter på Craven Cottage
Newcastle har hatt problemer med Fulham det siste tiåret, og spesielt de aller siste årene. Joey Barton ble matchvinner i en 1-0 seier tilbake i 2007, men status er en seier på de seneste fem kampene der. Felles for alle de seneste fem kampene på Craven Cottage er at de er vunnet med kun ett mål.

I fjor var det Damien Duff som ble matchvinner i en kjedelig affære. Newcastle var muligens preget etter å ha solgt Andy Carroll kun to dager i forveien, la oss håpe at vi denne gang kan få en “boost” av å ha signert en ny nummer ni rett i forveien.

Nærmer seg bunnstriden
Fulham har slitt denne sesongen og nærmer seg nå faretruende bunnstriden på en 14.plass. De har et gammelt mannskap som skriker litt etter nytt blod og det er naturlig at Martin Jol kommer til å gjøre noe med det. Defensivt er de vanligvis gode og iblandt glimter de til med god offensiv fotball, noe Arsenal fikk smake for kun noen få uker siden. De er imidlertid det laget som scorer færrest mål på hjemmebane, og forrige helg gikk de på et 1-3 tap mot Blackburn på Ewood Park. Med andre ord er det nok av muligheter i denne kampen om Newcastle har dagsformen inne på lørdag.

Brede Hangeland og John Arne Riise holder som kjent fort i forsvarsrekka til Fulham, mens Bjørn Helge Riise er et eller annet sted utenfor benken.

Watch out for

Clint Dempsey. Lagets beste spiller. Utrolig flink til å komme seg i scoringsposisjon fra sin midtbanerolle.

Hatem Ben Arfa. Endret kampbildet da han kom inn mot QPR. Nøkkelspiller i det som blir en tett kamp. La oss håpe han starter!


Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, Santon; R.Taylor, Cabaye, Guthrie, Jonas; Ben Arfa, Best

Dommer: Lee Mason

TV: TV2 PL 2

Kampen kan du diskutere i forumet her

You must be logged in to post a comment Login