Preview: Liverpool – Newcastle

Oppdatert: 28. December 2011

Årets aller siste kamp står for døren når Newcastle tar turen til ærverdige Anfield Road. Tradisjonelt sett en stadion Newcastle har slitt voldsomt på, men denne sesongen har vist at styrkeforholdet mellom lagene ikke er altfor store.


Kick off: 20.45, 30.desember

Gode muligheter
Liverpool har ikke tapt hjemme denne sesongen, men de har til gjengjeld avgitt voldsomt mye poeng til antatt svakere lag. På ni hjemmekamper har det blitt tre seiere og seks uavgjorte. Spillemessig har rødtrøyene tidvis imponert, ingen lag har f.eks flere stolpetreff enn Liverpool denne sesongen. Sjansesløseri fra Luis Suarez i spissen, mens vår gamle nier Andy Carroll har slitt både med utelling og spilletid. Men de har også hatt riktige dårligere kamper som f.eks da de lot Norwich kjøre over dem på eget gress. Det er en utrolig vanskelig bortekamp, men mulighetene er så absolutt tilstede.

Mens Liverpool sløste med sjansene mot Blackburn på Boxing Day og sto igjen med ett poeng mot tabelljumpoen, så tok

Kaptein-Coloccini møter sin gamle makker Jose Enrique og Andy Carroll.

Newcastle tre etterlengtede poeng borte mot et annet bunnlag. Dermed er status foran dette oppgjøret at Newcastle vil gå forbi Liverpool på tabellen med seier.

Når det gjelder skadesituasjonen så skal den være så og si uendret fra sist. Davide Santon er med igjen da hans skade var mindre omfattende enn fryktet. Demba Ba fikk seg en liten smell mot slutten av kampen mot Bolton, men det er ventet at senegalerseren er klar for kamp. Nettopp Demba Ba er nok mannen som Liverpool vil frykte på fredag – 14 mål på 16 starter denne sesongen er enormt. Hatem Ben Arfa viste også gode takter sist, da han kom inn og satte sin første scoring siden beinbruddet, men skal man tolke uttalelsene til Alan Pardew så blir det benken fra start på den tekniske franskmannen også denne gangen.

Stort potensiale
Liverpool har imponert med seiere både på Stamford Bridge og på Emirates denne sesongen, men de har skutt seg selv i foten ved å ikke avgjøre hjemmekampene sine denne sesongen. Det må være lov å stille spørsmålstegn ved disposisjonene til manager Kenny Dalglish som gang etter gang benker Craig Bellamy til tross for at waliseren stort sett er blant de beste når han først spiller. Dalglish har også feilet på overgangsvinduet, eller i utnyttelsen av de han har hentet inn(velg selv). Vår tidligere nummer ni Andy Carroll har ikke slått til, det har heller ikke Stewart Downing – og hva i all verden skulle de med Jordan Henderson? Her snakker vi om tre spillere som tilsammen har kostet 700 millioner kroner, og ingen har satt sitt preg. Alle tre er engelske landslagsspillere. Noe må Dalglish gjøre helt feil, som ikke har klart å utnytte kvalitetene til disse spillerene(glem Henderson).

Luis Suarez er Liverpools desidert største trussel. Den rasismedømte uruguyaneren har egenskapene til å skape problemer for de fleste, men han har dessverre for Liverpools del problemer med å sette sjansene. Han blir viktig å stoppe på fredag, for vi husker alle hvordan Mike Williamson stilte opp som rundingsbøye da lagene møttes på Anfield i fjor.

Som de aller fleste vet så er det en rekke kjente fjes i dagens Liverpool stall. Både Jose Enrique og Andy Carroll var med på opprykket fra Championship og er to spillere som leverte fantastiskt bra i Newcastle. Craig Bellamy var en av våre aller beste spillere da Sir Bobby Robson førte klubben ut i Europa, med påfølgende suksess i både Champions League og UEFA Cupen. Kenny Dalglish var manager for Newcastle fra Januar 1997-August 1998. Dalglish fikk aldri sving på sakene i Newcastle, selv om han ledet klubben i FA-cup finalen mot Arsenal i 1998 og til seier mot Barcelona på St.James Park i 1997. Dalglish solgte unna stjerner som David Ginola og Les Ferdinand, som ble erstattet av gammelt brask  som Ian Rush og John Barnes. To fantastiske spillere, bare synd de ikke var like gode etter de var passert 45 år.

Elendig statistikk
Siden Premier League ble stiftet på starten av 90-tallet er det kun Old Trafford som statistisk sett er værre for Newcastle og komme til enn Anfield. Newcastle vant riktignok første gang lagene møttes på Anfield i Premier League, men siden har det blitt 15 tap og to uavjorte på 17 kamper. Vi har ikke scoret på Anfield siden Patrick Kluivert gjorde det i 2004, og vi står nå med seks strake tap. De tre siste kampene har forøvrig endt med 3-0 til hjemmelaget.

Watch out for
Demba Ba – Det ville vært merkelig å nevnt en annen spiller.

Andy Carroll – Vi har sett ex-Newcastle spillere senke oss før. Mannen med det lange håret er en vanvittig god spiss, som Liverpool fansen ikke har sett det beste av enda. Ikke sjokkerende om han scorer sitt første mål på Anfield denne sesongen mot nettopp oss.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, Williamson, Coloccini, R.Taylor; Obertan, Tiote, Cabaye, Jonas; Best, Ba

Dommer: Lee Probert

Kampen vises direkte på TV2 PL HD1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login