Preview: Newcastle – Aston Villa

Oppdatert: 19. August 2010

Søndag ettermiddag inntar Premier League sirkuset endelig St. James Park igjen.


Kick off: Søndag 22.08, kl. 14.30

Det ble et forventet tap i serieåpningen for Chris Hughton og hans menn, da Newcastle fikk sin første smak på Premier League av Manchester United på Old Trafford.
Nå står en ny tøff utfordring for tur, og manager-løse Aston Villa er et lag som absolutt kan skape problemer for et Newcastle-lag som jakter sesongens første poeng. Mens Chris Hughton har kunnet drille sine spillere på treningsfeltet denne uken, så tar Aston Villa turen til Østerrike for å spille Europa League fotball torsdag kveld. Det kan bety at Newcastle vil møte noen slitne “Villa-bein” på søndag, en fordel man ikke skal undervurdere. Chris Hughton måtte klare seg uten Peter Løvenkrands og Danny Guthrie mot Manchester United, etter at begge pådro seg mindre skader i dagene før årets seriestart. Begge er ventet å være tilbake til søndagens oppgjør. Ellers består skadelisten av Steven Taylor, Danny Simpson, Tamas Kadar, Dan Gosling og Leon Best. Wayne Routledge møter forøvrig sin gamle klubb, mens det for Toon Army sin del kan bli et gjensyn med Habib Beye. Senegaleseren som spilte to sesonger i Newcastle-trøya ble umåtelig populær blant fansen, men måten han forlot klubben på sist sommer var ikke populær.

Åpnet sterkt

Aston Villa overbeviste og vant 3-0 over West Ham. Tidligere Newcastle-spiller James Milner var en av målscorerne i det oppgjøret, men onsdag ble han klar for hardtsatsende Manchester City. I retur fikk Villa Stephen Ireland som kan få sin debut mot Newcastle. Gabriel Agbonlahor som var en av nøkkelspillerene for et meget solid Villa lag forrige sesong, måtte stå over seriepremieren forrige helg pga skade, og det er foreløpig usikkert om han blir klar til kampen mot Newcastle. Carlos Cuellar, Steve Sidwell og James Collins er også usikre til dette oppgjøret. Vår norske stjerne, John Carew er sammen med blant andre Ashley Young en av spillerene som står over Europa League kampen mot Rapid Wien, for å være fit for fight mot Newcastle på søndag. Caretaker manager er Kevin MacDonald og han fikk mye skryt etter han ledet Villa i sin første kamp mot West Ham, etter at Martin O´Neill overrasket alle med å forlate jobben kun 5 dager før seriepremieren.

Godt tak på Villa

Newcastle har en relativt god statistikk hjemme mot Aston Villa. Birmingham laget har nemlig kun en seier på sine ti siste opptredener på St.James Park. Det var i 2005, og nettopp den kampen er gått inn i historiebøkene for alt annet enn at det ble spilt fotball den dagen. Det var kampen da Kieron Dyer og Lee Bowyer røk i tottene på hverandre og hamret løs på hverandre. Begge ble som kjent utvist, i tillegg hadde Steven Taylor fått marsjordre bare noen få minutter tidligere. Taylor brukte hendene mens han skulle blokkere et skudd innenfor 16-meteren, og fulgte opp med et dårlig skuespill for å prøve å lure dommeren til å tro at han hadde blitt truffet i mageregionen. Hendelsen har for lengst blitt en youtube-klassiker. Ingen husker forøvrig at denne kampen endte med 3-0 seier til Villa, forståelig nok. Søndagens oppgjør er dessuten en “reprise” på kampoppsettet tre år tilbake, da var også Villa gjester i sesongens første hjemmekamp. Den gang endte det målløst etter en tam forestilling, hvor også Sam Allardyce opplevde å bli buet ut i sin første obligatoriske kamp på St. James Park.

Watch out for:
– Andy Carroll. Var Newcastles klart beste spiller på Old Trafford, og vil sannsynligvis lede angrepet på egenhånd også mot Villa.
– Marc Albrighton. Villas nye stjerneskudd som er spådd en stor karriere, åpnet sesongen knallsterkt med to assist mot West Ham.

Sannsynlig lagoppstilling

Steve Harper; James Perch, Mike Williamson, Fabricio Coloccini, Jose Enrique; Wayne Routledge, Danny Guthrie, Joey Barton, Jonas Gutierrez; Kevin Nolan; Andy Carroll

Dommer: Martin Atkinson. Delte ut to røde kort sist helg i oppgjøret mellom Liverpool og Arsenal.

Kampstart er søndag kl. 14.30 og kampen sendes direkte på TV2 PL 1

Kampen kan du diskutere i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login