Preview: Manchester United – Newcastle

Oppdatert: 12. August 2010

Nesten 15 måneder er gått siden det fatale nedrykket på Villa Park i 2009. Endelig er Newcastle tilbake i det gode selskap, og på motsatt banehalvdel i sesongens første kamp venter selveste Manchester United i deres egen storstue.

Mandag 16. August. Kl.21.00, Old Trafford

Det er gått hele 3 måneder siden Chris Hughton og hans mannskap kunne feire opprykk fra Coca Cola Championship, og etter en lang sommerferie er det endelig klart for sesongstart. Sesongens første kamp kunne ikke vært tøffere for Newcastle, men det vil allikevel være en fin mulighet til å
føle på nivået i Premier League. Hittil i sommer har tre spillere blitt hentet til St. James Park, men kun James Persch av de nyankomne, kan få sin debut i mandagens oppgjør på Old Trafford.

Mange spillere ute
Chris Hughton møter til seriestart med fem mann på skadelisten. Steven Taylor, Tamas Kadar, Dan Gosling, Danny Simpson og Leon Best, er alle uaktuelle, mens Sol Campbell foreløpig ikke er “matchfit”. Det skaper særlig trøbbel i forsvaret, og trolig får James Perch oppgaven med å stoppe venstresiden til Mancester United. Andy Carroll måtte gå av i generalprøven mot Glasgow Rangers med en liten smell i ryggen, men skal være klar til kamp på mandag. Alan Smith sto over samme kamp, men har vært tilbake i full trening denne uken.

Manchester United mangler Rio Ferdinand og Anderson til seriestarten, men de skal ha nok av kvalitet til å fylle inn i rekkene. Det har blitt spekulert i om Sir Alex Ferguson vil hvile noen av sine stjerner som kom hjem slitne fra VM i Sør-Afrika, men det gjenstår å se hva den levende legenden på Manchester Uniteds trenerbenk velger å gjøre. Uten flere av sine stjerner har Manchester United turnert i USA denne sommeren, og vist frem flere av sine talenter. Tidligere Newcastle-aktuelle Tom Cleverley er en av spillerene som har fått tillit og kan få sin debut mot Newcastle. Michael Owen er også tilbake for de røde djevlene og startet Community Shield finalen mot Chelsea forrige helg. Der innkasserte forøvrig Sir Alex Ferguson sesongens første trofe, etter en 3-1 seier mot gullrivalene fra London.

Elendig statistikk
Mildt sagt, så har ikke Newcastle noen statistikk på Old Trafford man går rundt i gatene og skryter av. Det er nemlig 38 år siden Newcastle vant et oppgjør der. Likevel har vi i Premier League årene hatt en tendens til å klamre til oss et poeng med jevne mellomrom. Uavgjort ble det nemlig forrige gang Newcastle gjestet Old Trafford. Det var forøvrig også sesongens første kamp, ganske nøyaktig to år siden. Scoring av Obafemi Martins og en strålende Shay Given sørget for at Newcastle kunne reise hjem med 1-1 i bagasjen. Tross den strålende sesongstarten så gikk det mindre bra med resten av sesongen. Det skal også nevnes at Sir Alex Ferguson sine menn på Old Trafford også sørget for flere av de værste tapene i vår Premier League historie, og med tanke på vår situasjon vil de fleste se på det som en sensasjon om Newcastle skal ta med seg poeng hjem i seriepremieren på mandag.

Watch out for:
– Javier Hernandez. Ung mexicaner som imponerte i VM, og som har gjort en god pre-season på Old Trafford.
– Joey Barton. Er endelig skadefri og har hatt en god pre-season. Kan bli enormt viktig for Newcastle i Premier Leauge comebacket.

Sannsynlig lagoppstilling
Steve Harper; James Perch, Mike Williamson, Fabricio Coloccini, Jose Enrique; Wayne Routledge, Joey Barton, Alan Smith, Jonas Gutierrez; Kevin Nolan; Andy Carroll

Dommer: Chris Foy. Var mannen som blåste i fløyta da nedrykket var et faktum på Villa Park, mai 2009.

Kampstart er kl. 21.00 mandag kveld og kampen sendes direkte på TV2 PL1.

Kampen kan du diskutere i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login