Preview: Brighton – Newcastle

Oppdatert: 27. January 2012

Newcastle reiser landet på tvers og møter Brighton førstkommende lørdag i FA-cupens 4.runde.


Kick off: 18.15

Kapteinen er småskadet
Det er ventet at Alan Pardew velger et sterkt lag mot Brighton lørdag kveld. Fa-cupen er vår eneste sjanse til å vinne noe denne sesongen, kommer vi oss forbi Brighton og er litt heldige med trekningen fremover så er det så absolutt muligheter for at vi kan befinne oss på Wembley mot slutten av sesongen. Bekymringen foran denne fjerde runde kampen er at kaptein Fabricio Coloccini sliter med en liten skade. Bortsett fra det så er status samme som sist helg. Sylvain Marveaux, Steven Taylor, Nile Ranger og Sammy Ameobi er skadet, mens Cheick Tiote, Demba Ba og Papiss Cisse for øyeblikket spiller Afrikamesterskapet. Det er derimot gode nyheter hva angår våre senegalesere. De har tapt sine to første kamper i gruppespillet, og er med det ute av årets turnering. Det betyr at Demba Ba og Papiss Cisse i bestefall er på flyet hjem til Tyneside allerede på mandag. Om alt går etter plan kan de begge være aktuelle til kampen mot Blackburn på onsdag i neste uke.

Seagulls
Brighton and Hove Albion som er klubbens fulle navn er nyopprykkede i Championship denne sesongen. De er en klubb som har satset tøft under manager Gustavo Poeyt, kjent fra sin tid som spiller i blant annet Tottenham og Chelsea. Denne sesongen har gått litt opp og ned for Brighton, men de innehar i øyeblikket tiende plassen på tabellen – kun to poeng bak den siste play-off plassen. Sterkt av et nyopprykket lag!

Brighton er ikke spesielt kjent for fotball i vår generasjon, og for de som ikke vet det så er Brighton en by på sør-kysten av England. Byen har omlag 150.00 innbyggere, om sommeren kan byen friste med strender og festivaler og i 1974 arrangerte Brighton den europeiske finalen i Melodi Grand Prix. Det verdenskjente selskapet American Express holder til i byen og nettopp de hatt en finger med i spillet når Brighton and Hove åpnet sin nye storstue i fjor høst.

American Express Community Stadium eller bare kalt Amex er klubbens nye stadion. Den huser i overkant av 22.000 tilskuere og er et riktig vakkert skue. En av spillerene som var med å innvie stadion var tidligere Newcastle spiller Kazenga LuaLua. Han var på lån i klubben forrige sesong, og valgte også denne sesongen og gå på utlån hit etter at han utviklet et godt forhold til Gustavo Poyet. Nå er forøvrig overgangen gjort permanent. Steve Harper var også på lån i klubben en liten periode før jul. Veterankeeperen har som kjent ikke spilt et eneste minutt for Newcastle denne sesongen, og behovet for kamptrening var sterkt etter at han også var skadet en periode mot slutten av fjorårssesongen.

Dette er naturlig nok Newcastles første besøk på Amex, og vi må helt tilbake til sesongen 1991/92 for å finne sist gang lagene møttes på sør-kysten. Den gang endte kampen uavgjort 2-2.

Watch out for

Hatem Ben Arfa – Begynner å finne formen og er en attraksjon på bana.

Craig Mackail-Smith – Klubbens store investering i fjor sommer. Har bøttet inn med mål i lavere divisjoner og har a-landslagskamper for Skottland.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, Williamson, Coloccini/Perch, R.Taylor; Ben Arfa, Guthrie, Cabaye, Jonas; Ameobi, Best

Dommer: Lee Probert

Kampen vises direkte på Viasat Fotball

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login