Newcastle har lagt inn bud på Andy Carroll

Oppdatert: 15. July 2012

Sensasjonelle nyheter i kveld fra England – ifølge SkySports har Newcastle henvendt seg til Liverpool for å få Andy Carroll tilbake til Tyneside.


Uønsket av Rodgers
Spekulasjonene har vært mange rundt Andy Carroll etter at Brendan Rodgers ble ansatt som Liverpool manager. Den tidligere Swansea-manageren er kjent for sin posession orienterte fotball og har gitt signaler om at Carroll ikke er med i hans planer. Det understreket han også ved å hente Fabio Borini fra Roma tidligere denne uken.

Avsluttet sesongen sterkt
Vår tidligere nummer ni slet stort på Anfield forrige sesong, og scoret kun 4 ligamål. Han avsluttet likevel sesongen strålende. Han ble matchvinner i FA-cup semifinalen mot erkerival Everton på Wembley, i tillegg scoret han også i finalen da Liverpool tapte 1-2 for Chelsea. Carroll fikk betalt for den solide avslutningen på sesongen med en plass i Roy Hodgsons EM-tropp. Der scoret han et mål mot Sverige, i tillegg hadde han to innhopp mot henholdsvis Ukraina og Italia.

Retur til Tyneside?
I kveld melder altså SkySports at Carroll kan være på vei tilbake til Newcastle. Budet skal visstnok være en 12 måneders låneavtale med opsjon på kjøp. Alan Pardew har ikke lagt skjul på at han er en stor beundrer av gutten som er født og oppvokst i Gateshead. Carroll har heller aldri vært i tvil om hva som er klubben i hans hjerte og i ungdomstiden var han sesongkortholder på Milburn Stand.

Det vil nok være ulike reaksjoner blant fansen om 23-åringen skulle returnere til St. James Park, men presterer han i svart og hvitt er nok Liverpool tiden glemt. Det gjaldt for Peter Beardsley da han returnerte fra Merseyside på begynnelsen av 90-tallet.

Andy Carroll står med 91 kamper og 33 mål for Newcastle. Debuten kom mot Palermo i 2006 som 17-åring da han forøvrig ble tidenes yngste Newcastle-spiller i Europacup-sammenheng. Hans siste kamp i svart og hvitt var mot Tottenham på White Hart Lane romjulen 2010.

You must be logged in to post a comment Login