Newcastle – AS Monaco 1-0

Oppdatert: 16. July 2012

Det ble en jevnspilt kamp i Landsberg – Demba Ba utnyttet svakt keeperspill og ble matchvinner for Newcastle.


Kampfakta

Newcastle – Monaco 1-0 (1-0)
Mål: Demba Ba 33min

Laget (4-4-2): Harper; Santon(R. Taylor 56min), Simpson, Williamson(Perch 46min), Gutierrez; Amalfitano(Obertan 63min), Abeid(Vuckic 46min), Bigirimana(Tiote 63min), Sa. Ameobi(Tavernier 46min); Sh. Ameobi (c) (Gosling 63min), Ba(Marveaux 79min)

Banens beste: Jonas Gutierrez

– Monaco best før hvilen
Newcastle åpnet kampen forrykende og etter 50 sekunder av kampen styrte Shola Ameobi ballen i stolpen etter at Demba Ba hadde dratt seg fri ute på høyrekanten og lagt inn. Etter det tok Monaco over kampen. Laget fra fyrstedømmet skapte ikke all verden, men de var ballsikre. Vår sentrale midtbane med Mehdi Abeid og Gael Bigirimana var flinke defensivt, men ungguttene slet med å sette igang noe offensivt. Vi klarte ikke å etablere angrep på deres halvdel og utover omgangen kom også sjansene for Monaco. Den første store sjansen kom etter vel 20 minutters spill – avslutning fra fem meter som gikk rett i ansiktet på Steve Harper og ut. Like etter var Santon unøyaktig og headet en ball tilbake til Harper som var på halvdistanse, men Monaco avsluttet til side for mål og vi slapp med skrekken.

Etter 33 minutters spill fikk Newcastle hull på byllen etter en dødball. Shola Ameobi vant en duell inne i feltet og Monaco sin sisteskanse skulle bare plukke ned ballen, men Demba Ba utnyttet den passive målvakten og knuste han i lufta inne i fem-meteren. 1-0 til Newcastle mot spillets gang. Etter scoringen tok Newcastle over spillet og kontrollerte kampen i litt større grad, men det var ikke spesielt imponerende det vi så av Alan Pardews menn før pause.

– Kontrollerte inn til seier
Monaco startet andre omgang med en gigant sjanse. Et innlegg fra venstre ble headet i tverrliggeren bak Steve Harper, men Newcastle slapp igjen med skrekken. Utover i kampen ble det mange bytter fra begge lag og tempoet falt litt, spesielt fra Monaco sin side. Jonas ble flyttet opp på midtbanen og bidro sterkt til at vi klarte å holde bedre i ballen i andre omgang. Mot slutten fikk Newcastle også sjansen til å punktere kampen. Gabriel Obertan kom helt alene med keeper etter 80 minutter, men avsluttet rett på keeper. Vi fikk også se Cheik Tiote den siste halvtimen og ivorianeren bidro til at vi kontrollerte greit inn til seier. Monaco fikk en sjanse helt på tampen, men 37 år gamle Steve Harper ordnet opp med god stil og tok med seg en clean sheet hjem til hotellet i München.

You must be logged in to post a comment Login