Preview: Bournemouth

Oppdatert: 04. November 2017

To lag uten noen spesiell god formkurve møtes lørdag for å kjempe om seieren på St. James’ Park. Dette er en fin mulighet til å gå inn i landslagspausen med en god følelse, og å skape litt selvtillit i stallen. Vi gir deg siste nytt!

Bournemouth

Bournemouth har fått en svak start på sesongen. 2-1-7 og 6-14 i målforskjell viser oss at Bournemouth sliter i begge ender av banen. Ikke at det er noe nytt at de slipper inn mange mål, i fjor var det bare 4 lag som slapp inn mer The Cherries (67 mål) som havnet på 9.plass. Men de scoret da også mye mer i fjor, da ble det 55 nettkjenninger. Det var det kun de lagene som havnet på topp 7 (minus Man Utd) som slo.
Men de har altså ikke fått i gang spissene sine enda. Til tross for lang kontrakt og høy lønn, mente mange at signeringen av Jermain Defoe var et smart trekk. En “proven goalscorer” på dette nivået, og en som kunne avlaste norske King i større grad. Men den aldrende engelskmannen har ikke slått til enda, og står med fattige ett mål. Toppscoreren heter Andrew Surman, og spiller sentralt på midten.

Til kampen lørdag mangler Bournemouth en god del spillere. Både Ryan Fraser (smell) og Joshua King (rygg – skal testes) rekker sannsynligvis kampen, men Junior Stanislas (lysk), Benik Afobe (muskelskade), Brad Smith (hofte), Tyron Mings (rygg) og Adam Federici (kne).

Eddie Howe ser ut til å velge en kompakt 5-backslinje når de møter gode motstandere, men sannsynligvis frykter han ikke Newcastle på samme måte som de store kanonene. Dermed blir Bournemouth sannsynligvis sendt ut i en 4-4-1-1 formasjon, selv om de er på bortebane. Statistikken til Bournemouth på bortebane, så hvis Newcastle klarer å løfte prestasjonene sine, kan det være muligheter i kampen for Benitez & co.

Newcastle United

En godkjent sesongstart til tross, Newcastle har ikke imponert noen spillemessig de siste kampene. En heldig seier mot Palace i slutten av oktober, gjør at det ikke er veldig lenge siden forrige seier. Men Newcastle må begynne med å skape flere og større målsjanser, samt sette de mulighetene man faktisk skaper.
Men også det defensive må bedres, selv om det ikke er dramatiske endringer til der heller. Men som alltid i Premier League må man holde konsentrasjonen på topp.
Ofte sitter man med et inntrykk av at “første målet vinner” i våre kamper, og det gjelder det å være litt mer kynisk og effektiv foran begge mål.

Kreativiteten i de siste kampene har vært svak, og kan være mye av svaret på hvorfor spillet har vært litt labert. Matt Ritchie virker ikke helt pigg, samtidig som Shelvey blir veldig alene da Mikel Merino har slitt litt.
Spanske Merino (rygg) er også uaktuell til denne kampen, sammen med Paul Dummet (hamstring). Skaden på vår nye favoritt på sentral midtbane skal ikke være spesielt alvorlig, og han kan være tilbake i spill etter landslagspausen. Status på Dummet, som har vært ute siden serieåpningen, er at han muligens er tilbake i starten av desember. Så da vil han nok være tilbake på treningsfeltet i løpet av et par uker.
Ellers er også Massadio Haidara friskmeldt igjen, men det er heller tvilsomt at han er med lørdag.

Ellers er det evige spørsmålet; hvem bør starte på topp?
Rafa Benitez nevnte på pressekonferansen fredag at Mitrovic må kjempe seg inn på samme måte som alle andre, men for flere fans ser ikke det ut til å være tilfellet. Serberen ser ikke ut til å få mange sjanser såfremt Joselu og Dwight Gayle er friske, så vi må nok forvente å se den spanske spissen fra start igjen.

Uansett lagoppstilling, kan vi nok forvente oss nok en krigekamp. Bournemouth kommer til SJP på jakt etter poeng, og til tross for både form og tabellposisjon, kan de ikke undervurderes. Vi får bare håpe at alle de 11 utvalgte er påskrudd til kamp, og klarer å ro i land nok en hjemmeseier.

Dommer:
Paul Tierney – dømte også forrige ligaoppgjør mellom Newcastle og Bournemouth. Den ble spilt i mars 2016, og Bournemouth slo skjærene 3-1.

You must be logged in to post a comment Login